Evaluare Nationala Matematica: modele de subiecte

,
Evaluare Nationala
Evaluare Nationala

Evaluare Nationala Matematica: absolventii claselor a VIII-a sustin proba scrisa la Matematica in data de 17 iunie. Modele de subiecte.


In articol:

In cursul zilei de luni elevii au sustinut proba scrisa la Limba si Literatura Romana. Potrivit Ministerului Educatiei, la examenul din acest an se vor da subiecte care nu contin materia ce ar fi trebuit predata in semestrul 2.

De asemenea ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca subiectele vor avea dificultate medie si ca vor fi facute in asa fel incat sa fie rezolvate cu usurinta in cele 120 de minute pe care elevii le au la dispozitie.

Citeste si: Evaluare Nationala 2020. Cati bani primesc profesorii care participa: Corectarea lucrarilor, platita cu 9,90 lei

Evaluare Nationala Matematica: model de subiect pentru proba scrisa

Iata un model oficial de subiecte pentru proba scrisa de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale. Modelul este impartit in 3 subiecte principale, notate fiecare cu cate 30 de puncte.

Model de subiect la Matematica pentru Evaluarea Nationala
Model de subiect la Matematica pentru Evaluarea Nationala

Model de subiect la Matematica pentru Evaluarea Nationala
Model de subiect la Matematica pentru Evaluarea Nationala

La subiectul I elevii trebuie sa realizeze o serie de calcule simple si sa stabileasca aria unui cub. La subiectul al II-lea elevii vor trebui sa rezolve suplimentar o functie si o expresie.

La subiectul al III-lea elevii vor trebui sa rezolve o serie de cerinte privind calculul suprafetelor unor forme geometrice.

Citeste si: Ce reguli s-au impus pentru crese, gradinite si afterschool-uri la redeschidere

Evaluare Nationala Matematica: cum se desfasoara examenul din acest an

In acest an examenul de Evaluare Nationala se desfasoara in conditii speciale. La intrarea in scoli fiecare elev va fi scanat pentru a i se lua temperatura; pentru a avea acces in sala de clasa, aceasta nu trebuie sa depaseasca 37.3

grade Celsius. De asemenea elevii vor primi masti la intrarea si la iesirea din centrul de examinare.

In fiecare sala de clasa nu vor fi prezenti mai mult de 10 elevi iar distanta minima dintre acestia va fi de 2 metri. Pardoselile, pupitrele, mesele, clantele de la usi dar si manerele de la geamuri vor fi dezinfectate regulat. De asemenea se vor asigura existenta sapunului, a prosoapelor din hartie dar si a dispenserelor cu dezinfectant.

Citeste si: O elevă din Constanța nu a dat Evaluarea Națională pentru că avea febră! Reacția unei asociații: „MEC a blocat încă o dată dreptul la educaţie”

Calendarul Evaluarii Nationale 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba si Literatura romana- scris

17 iunie 2020 – Proba de Matematica -scris

18 iunie – Proba de Limba si Literatura materna – scris

22 iunie (pana la ora 14.00) – Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor

22 iunie (intre 16.00 si 19.00) si 23 iunie (intre 8.00 si 12.00) – Depunerea contestatiilor

23 -26 iunie – Solutionarea contestatiilor

27 iunie – Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alina Pușcău a fost transportată de urgență la spital, după ce ieri a fost diagnosticată cu COVID-19. Actrița este internată la ATI

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: 'O acțiune dictatorială a guvernului'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

BUCUREȘTIUL, la un pas de carantina de noapte. Reguli speciale pentru nevaccinați. La cât a ajuns rata de infectare COVID în București?

CUM arată chestionarul pentru vaccinare anti-COVID în școli? Imunizarea, decisă de părinți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies