Esti sofer? Afla ce se va intampla de acum daca vei fi implicat intr-un accident rutier

Esti sofer? Afla ce se va intampla de acum daca vei fi implicat intr-un accident rutier

Soferii prejudiciati in accidente rutiere survenite din vina altor conducatori auto urmeaza sa fie despagubiti de proprii asiguratori RCA, nu de societatile care au emis politele RCA ale vinovatilor, a declarat Cornel Coca-Constantinescu, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

"Prin modificarea legislatiei secundare, speram ca noul sistem sa fie introdus pana la finele anului curent sau de la inceputul anului 2013, in functie si de evolutia discutiilor cu societatile de profi si brokerii de asigurari. in prezent, durata unui proces de instrumentare si plata a unui dosar de dauna pe segmentul RCA este de 90 de zile. Dupa ce vom introduce noul sistem, cred ca plata daunelor se va face in cel mult 60 de zile", a spus Coca-Constantinescu, prezent la o conferinta pe teme de specialitate.

 

Compania isi va recupera banii dupa ce asiguratorul soferului va achita dauna, totul se va face prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA in anul precedent.

 

Acesta noua modalitate de plata a despagubirilor RCA a va conduce la imbunatatirea serviciilor furnizate asigurantilor si pagubitilor si la cresterea increderii asigurantului in propriul asigurator, dar si la un bun control al costurilor aferente acordarii despagubirilor.

 

"In ultimii ani, piata asigurarilor s-a inscris pe un trend de scadere si a ajuns la o pondere de sub 2% din Produsul Intern Brut. Pe termen lung, potentialul industriei de asigurari din Romania este de 4-5%", a mai spus vicepresedintele CSA.

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies