Este zi mare la Prislop! Astazi se implinesc 25 de ani de cand parintele Arsenie Boca a trecut la cele sfinte!

Zeci de mii de oameni sunt asteptati in acest sfarsit de saptamana la mormantului parintelui. Pelerinii au inceput sa vina inca de azi-noapte iar credinta in puterea nemarginita a parintelui le da forta sa indure oprelistile vremii.

25 de ani! Atat s-au scurs de cand parintele Arsenie Boca a lasat in urma viata lumeasca si s-a dus la cele vesnice. N-a incetat, insa, niciodata sa ii ajute pe semenii sai, aflati la nevoie. Chiar si de dincolo de aceasta lume.

Batranica din imagine este garbovita de ani, dar, numai cu ajutorul lui Dumnezeu si a parintelui Arsenie Boca a reusit sa treaca peste toate necazurile. In urma cu 12 ani, femeia a suferit un infarct. Batrana a intrat in coma iar medicii priveau neputinciosi cum viata ei le scapa printre degete: „3 ore si jumatate cat am stat in coma eu l-am vazut numai pe parintele Arsenie care vorbea cu mine, fara sa deschid gura si ochii”

Cand au vazut-o cum isi revine, medicii si-au dat seama ca au de-a face cu-o minune. Precum aceasta femeie, sunt alte cateva sute de oameni care pareau sa nu mai aiba nicio sansa, dar  pentru care parintele a pus o vorba buna la Cel de Sus!  
In toiul noptii, zeci de oameni faceau abstractie de frigul naprasnic si isi asteptau randul pentru a se putea ruga la mormantul parintelui chiar si pret de cateva secunde.

Pelerinajul la mormantul parintelui Arsenie Boca este unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Si desi sunt clipe de reculegere si semerenie, pelerinii nu vor fi lipsiti de delicatesele culinare obisnuite in aceasta perioada. Pentru ca weekendul se prelungeste si cu sarbatoarea de 1 Decembrie iar pelerinajul va dura 3 zile, la mormantul parintelui sunt asteptati, in acest an, zeci de mii de credinciosi.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate