Este oficial: Indemnizație lunară de 2500 de lei pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 18 oct 2022, 09:18

Bani pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament. Indemnizații lunare 2500 lei

Sursa: Facebook Gabriela Firea

Indemnizație lunară în valoare de 2500 de lei pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament care îndeplinesc anumite condiții. Anunțul oficial a fost făcut de ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Vești bune pentru tinerii care se află în grija statului sau în plasament! Aceștia vor primi o indemnizație lunară în valoare de 2500 de lei, până la împlinirea vârstei de 2500 de lei.

Anunțul oficial a fost făcut de Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea. Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii aflați în grija statului sau în plasament pentru a putea intra în posesia banilor și până la ce vârstă se acorda indemnizația lunară în valoare de 2500 de lei

Citeste si: Este oficial: Ajutor financiar în valoare de 2000 de lei pentru mame și nou-născuți! Anunțul a fost făcut de Ministrul Familiei, Gabriela Firea

Condiții pentru obținerea indemnizației de 2500 de lei 

Indemnizația lunară în valoare de 2500 de lei o vor primi tinerii care au împlinit 18 ani și care se afla în grija statului sau în plasament cu condiția să meargă la școală sau să muncească. 

„Vin cu vești bune pentru copiii aflați în grija statului și familiile care au în plasament copii.

Tinerii care au împlinit 18 ani, dar merg la școală sau muncesc, vor primi 2.500 de lei, până la vârsta de 26 de ani”, este anunțul făcut de ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Aceasta indemnizație o vor primi tinerii în fiecare lună, până când vor împlini vârsta de 26 de ani.

„A fost pus in dezbatere publică Ordinul comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire și plată a alocației lunare de plasament, a indemnizației de sprijin și a indemnizației pentru tineri.

Am colaborat îndeaproape cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii.

Cu alte cuvinte, vom avea toate mecanismele ca acești tineri și aceste familii care au în plasament copii să primească beneficiile stabilite prin legea pe care am reușit să o deblocăm în Parlament, prin eforturile pe care le-am depus alături de echipa mea de la ministerul Familiei și de colegii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. 

Citeste si: Este oficial: Alocațiile pentru copii, majorate la 950 de lei. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial

Concret, este vorba despre indemnizația lunară pentru tinerii care au împlinit 18 ani și își continuă școala, într-o formă de învățământ la zi, sau care și-au găsit un loc de muncă. Aceștia vor primi, lunar, o indemnizație de 2.522 de lei, pe toată durata continuării studiilor, până la vârsta de 26 de ani. Cum spuneam, indemnizația se acordă, până la aceeași vârstă, și în situația în care fac dovada că au un loc de muncă„,  a anunțat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. 

Bani pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament 

Acești bani pentru tinerii aflați în grija statului sau în plasament și care merg la școală sau care muncesc se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, sub form aunor indemnizații lunare în valoare de 2500 de lei. 

Indemnizația lunară pentru tinerii aflați în grija statului nu este singura veste bună anunțată luni de ministrul Gabriela Firea. O nouă indemnizație în valoare de 420 de lei urmează să primească și persoanele care au în plasament unul sau mai mulți copii. 

„De asemenea, în același ordin comun detaliem și condițiile în care se plătește, în premieră, indemnizația lunară de sprijin acordată persoanei sau familiei care are în plasament unul sau mai mulți copii.

Citeste si: DISCOVER EU: 35.000 de bilete gratuite pentru românii care călătoresc în Europa! Condiții pentru a primi un bilet gratuit

Acte șomaj 2022. Condițiile și actele necesare pentru obținerea ajutorului social

Aceasta este în valoare de 420 de lei și se acordă, suplimentar alocației lunare de plasament, pentru fiecare copil în parte. Este pentru prima dată când sunt recunoscute, inclusiv financiar, efortul și implicarea absolut necondiționate a acestor persoane, care iau în plasament copii, și care până acum nu primeau nicio recompensă materială pentru asta. Așa cum apreciem cu adevărat munca și dedicarea asistenților maternali, era momentul să arătăm că aceeași prețuire o avem și față de familiile sau persoanele care iau acești copii în plasament„  a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook

 

 

 


Bia, primele semne de gelozie, în Casa iubirii! Concurenta i-a adus reproșuri dure lui Andrei, pentru ca a fost mult prea tandru cu Emma în camera roșie! „Am auzit că ai strâns-o foarte tare în brațe”

Andrei îi stârnește gelozia frumoasei Bia, după ce o va îmbrățișa pe Emma în camera roșie! „Mie nu-mi place să mă joc!” Iată ce reproșuri dure i-a adus concurenta lui Andrei!

Cookies