Eroarea din soferie care produce anual pagube de sute de milioane de euro!

,

V-ati intrebat vreodata care este cea mai frecventa greseala facuta de soferi? Este vorba de o eroare aparent banala, care, insa, produce anual pagube de sute de milioane de euro!

Nesemnalizarea la schimbarea directiei de mers. Aceasta este cea mai frecventa greseala, dupa cum sustin rapoartele firmelor de asigurari auto. Am facut un mic experiment.  Cati soferi care nu semnalizeaza intalnim in oras, la un drum de 5 minute?

Va aratam acelasi experiment, facut din masina. L-am rugat pe colegul nostru sa semnalizeze fiecare depasire, schimbare de banda sau viraj. Asa cum ar trebui.Si
uite asa ne dam seama care ar trebui sa fie cea mai utilizata maneta din interiorul masinii.

Aparent, o greseala banala: sa nu semnalizezi cand schimbi directia de mers. Pe o strada aglomerata, aceasta greseala se poate transforma intr-un accident! De aici se poate ajunge la o tamponare sau chiar la un accident mult mai grav!
300 de milioane de euro au plecat numai anul trecut in conturile atelierelor auto de la firmele de asigurare, conform statisticilor.

Totul pentru accidente grave sau doar tamponari provocate de aceeasi greseala. Lipsa semnalizarii la schimbarea directiei! In formularele de constatare amiabila, completate de soferi dupa producerea unui accident usor, apare tot mai des aceeasi explicatie. Unii uita de semnalizare, altii abuzeaza de ea.  Niciuna dintre variante nu e de dorit!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 25 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Report uriaș la Joker!

ULTIMA ORĂ Poliţistul care l-a ucis pe George Floyd a fost găsit vinovat pentru toate acuzaţiile

BOMBĂ! Când va fi ZANNI eliminat de la Survivor România! Greșeala FATALĂ pe care a comis-o

Vești importante pentru elevi! ASTĂZI începe simularea examenului de Bacalaureat 2021 cu proba la limba română. Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasele XII-XIII

Ce pericole va aduce valul trei de pandemie? Cei mai vulnerabili vor fi copiii și tinerii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies