„Era fără haine pe ea, erau rupte, împrăștiate peste tot”. Ana Oroș a avut atât de multe mușcături pe corp, încât numărul lor nu a putut fi identificat

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 ian 2023, 14:32

În luna aprilie a anului trecut, Ana a mai fost atacată acolo, dar a scăpat ca prin minune

Sursa: Facebook

Ana Oroș a murit, în zona Lacul Morii, după ce a fost mușcată de mai mulți câini. Cu toate că, inițial, s-a spus că ar fi vorba de câini fără stăpân, un bărbat care stă în zonă susține că aceștia ar fi fost câini de luptă, lăsați liberi de către stăpâni.

Ana Oroș a murit, după ce mai mulți câini au mușcat-o, în timp ce alerga în zona Lacul Morii. Atacul a fost atât de brutal, încât artera femurală a fost secționată, iar numărul mușcăturilor a fost atât de mare, că nu au putut fi numărate.

Ana Oroș a murit în urma leziunilor puternice și a hemoragiei

Ana Oroș ieșise să alerge în aceeași zonă în care, în urmă cu doar câteva luni, a mai fost atacată o dată.

„Era dezbrăcată, fără haine pe ea, erau rupte, împrăştiate peste tot, picioare rupte, mâini. Erau murdari de sânge toţi câinii”, a transmis un reprezentant.

Conform informațiilor care se află în dosarul morții Anei Oroș, un martor se afla la o distanță de un kilometru și jumătate de locul incidentului, pe celălalt mal al lacului. Când a ajuns la fața locului, în încercarea de a o salva, și-a dat seama că este prea târziu.

„Martorul care a sunat la 112 era departe, la un kilometru și jumătate de locul atacului, undeva de pe malul celălalt al lacului. Se plimba cu soția, a alergat spre locul cu pricina, dar nu a mai putut să facă nimic. Până a sosit echipajul SMURD a decedat”, a declarat o sursă apropiată anchetei pentru România Europa Liberă.

Citește și: Rezultatul autopsiei în cazul Anei Oroș! Care a fost cauza morții femeii sfâșiate de câini

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru aceeași sursă, Salem Abdo, medic specialist la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, a declarat că, atunci când artera femurală este secționată, persoana respectivă va deceda în maximum 15 minute.

Ana Oroș ar fi fost înconjurată de zeci de câini

Un martor a spus, pentru Observator, că Ana a fost înconjurată de o haită formată din 20 de câini.

Alarma a fost dată de un băiat care se afla pe bicicletă și care, atunci când se afla în fața unor case, a început să țipe că „o femeie este atacată”.

La fața locului, s-au deplasat mai multe echipe de criminaliști,  dar și echipaje ale Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. Au încercat să prindă câinii maidanezi, dar fără rezultat.

În luna aprilie a anului trecut, Ana a mai fost atacată acolo, dar a scăpat ca prin minune.

Când a ajuns la spital, s-a descoperit că avea 50 de răni la picioare, la mâini și la cap.

Citește și: Ce trebuie să facem atunci când suntem atacați de câini ai străzii

Mai mult decât atât, multe persoane merg prin acea zonă, chiar și copii, iar Nicușor Dan, primarul Capitalei, spune că nu vrea să „răspundă jocurilor politice”.