Epidemie de gripa la Buzau: inca 11 copii bolnavi. Sectiile Spitalului Judetean Buzau sunt inchise vizitatorilor

La Buzau 11 copii au fost diagnosticaţi cu gripă la testul rapid în cursul zilei de luni, după ce în weekend alte 12 persoane au primit acest diagnosticUnsprezece copii au fost diagnosticaţi cu gripă la testul rapid în cursul zilei de luni, după ce în weekend alte 12 persoane au primit acest diagnostic, unii dintre pacienţi fiind transferaţi la spitale din Bucureşti, cu insuficienţă respiratorie şi febră foarte mare.

În cazul a două probe prelevate de la elevi de la o şcoală din municipiu, unde au apărut primele suspiciuni, Direcţia de Sănătate Publică a primit confirmarea diagnosticului de gripă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, în cursul zilei de luni, 20 ianuarie, 11 copii au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A sau B. Pacienţii au vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, unii fiind trimişi la Secţia de boli infecţioase pentru a fi internaţi, alţii au fost lăsaţi să plece acasă cu tratament şi cu recomandarea de a reveni la spital dacă starea de sănătate li se înrăutăţeşte.

Citeste si: Se inchid scolile si gradinitele! Gripa ameninta Capitala. Noua institutii sunt inchise pentru dezinfectare la recomandarea Directiei de Sanatate Publica

Citeste si: Alerta medicala! Gripa a bagat in spital mai multi copii din acelasi oras, in doua zile. S-au luat masuri speciale

Alte 12 persoane, între care 11 copii, au fost diagnosticate cu gripă la testul rapid, în weekend, medicii din cadrul DSP trimiţând probe la Bucureşti pentru a vedea dacă analizele de sânge confirmă diagnosticul de gripă stabilit la testul rapid. Printre pacienţi sunt inclusiv copii care provin dintr-un centru maternal din municipiul Buzău.

Ca măsuri de prevenţie, DSP Buzău a decis ca vizitele în acest centru să fie interzise o perioadă. De asemenea, nu mai sunt internate alte mame cu copiii lor în centrul maternal. În plus, au fost suspendate vizitele în secţiile Pediatrie, Neonatologie, ATI şi Oncologie din Spitalul Judeţean Buzău.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a primit confirmarea a două analize prelevate de la copii de la o şcoală din municipiu care au fost diagnosticaţi cu gripă la testul rapid. Analizele confirmă că pacienţii au gripă. Alte analize sunt în lucru, fiind aşteptate în zilele următoare

gripa buzau

Citeste si: Adevărul despre gripa aviară! Acum s-a aflat: Se transmite sau nu la om?

Citeste si: Ce e bine sa bei iarna: cum iti mentii imunitatea crescuta

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate