Emotionant! Christian Sabbagh, la mormantul parintilor sai, din Liban!

Jurnalistul a fost intr-o noua misiune de salvare a unor romani aflati in zona de conflict, iar imaginile le puteti vedea diseara in cadrul Stirilor Kanal D, de la 18.45.

Operatiunea de salvare a familiei mixte romano-siriana din teritoriile amenintate de atacurile teroriste ale Statului Islamic l-a dus pe Christian Sabbagh in Libanul copilariei sale. Calatoria i-a prilejuit si o experienta tulburatoare, la mormantul parintilor sai, pe drumul de intoarcere din misiunea de salvare.

“Am mers la mormantul lor sa aprind o lumanare. Este singurul lucru care ma mai leaga de aceasta tara greu incercata de soarta…”, a spus Christian Sabbagh.

Stiristul povesteste ca inca din momentul in care a vazut Libanul prin hubloul avionului, amintirile au inceput sa curga…Intrebat cum de si-a asumat riscul de a merge in Siria, in conditiile in care acasa il asteapta fiica sa, Christian Sabbagh a raspuns: “Oricat de mult sange rece ai avea, e greu sa nu te gandesti la copiii pe care i-ai lasat in tara… Dar si altii vor sa-si vada copiii acasa. N-avem ce face, trebuie sa mergem mai departe, cu orice risc!”
Prezentatorul Stirilor Kanal D si-a riscat din nou viata intr-o operatiune se salvare ce s-a desfasurat, de aceasta data, la granita dintre Liban si Siria, intr-o zona macinata de atentate teroriste si conflicte intre diferite grupari de rebeli si fortele guvernamentale. Christian Sabbagh s-a alaturat unei noi operatiuni de salvare, cu grad maxim de risc, initiata de Ministerul Afacerilor Externe si Organizatia Internationala pentru Migratie. Diplomatii romani au raspuns apelului disperat al unei familii mixte (ea romanca, el sirian, cu doi copii), captiva in infernul din Siria, iar echipa Stirilor Kanal D s-a alaturat demersului.

Nu ratati in aceasta seara la "Sabbagh in actiune”, in cadrul Stirilor Kanal D, continuarea povestii – spectaculoasa operatiune de salvare a unei familii din infernul sirian.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate