El este românul din Italia care a dispărut acum mai bine de patru ani. Antonio nu a fost găsit nici până în ziua de azi

Author: Lavinia Medrea

Antonio nu a fost găsit nici până în ziua de azi

Sursa: Facebook Antonio Voinea

Acum mai bine de patru ani, Antonio, un român în vârstă de 31 de ani din Italia, a dispărut. Tatăl lui speră și în ziua de azi că fiul lui trăiește.

Antonio a dispărut pe 2 mai 2018

alături de prietenul lui, Aldo Revello, în timp ce se aflau la bordul ambarcațiunii Bright, între Insulele Azore și Portugalia din Oceanul Atlantic. Nelu, tatăl acestuia, spune că dispariția celor doi băieți este de nedezlegat, chiar și la patru ani și jumătate de când a avut loc. Nimeni nu a reușit să-i găsească pe băieți până acum. 

Un român din Italia a dispărut acum mai bine de patru ani

„Am vrea să știm ceva. Nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni, dar este fiul meu și, ca tată, cer autorităților italiene și internaționale să ne spună ce s-a întâmplat cu el. Nu ne părăsește niciodată gândul la Antonio, iar durerea absenței lui se adaugă la angoasa de a nu-i cunoaște soarta. Pot spune că mama lui Antonio, soția mea

Daniela, și cu mine am încetat să mai trăim în urmă cu mai bine de trei ani. Acum supraviețuim. Poate părea ciudat pentru mulți, dar nu mi-am pierdut speranța de a-l revedea în viață, în ciuda timpului care a trecut”, a mărturisit Nelu pentru Il Gazzettino.

Citește și: Un om și-a pierdut viața în noaptea dintre ani, în timp ce alți doi au ajuns la spital, după ce au fost implicați într-un accident rutier, în Iași

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Familia lui Aldo Revello a cerut, după atâta timp, certificatul de deces al fiului lor, dar familia lui Antonio nu poate renunța așa de ușor.  „Nu renunțăm și cerem autorităților italiene să nu ne abandoneze, să ne ajute să reconstruim faptele”, a continuat Nelu.

Tatăl lui Antonio crede că autoritățile nu i-ar fi căutat băiatul

„Din păcate, anchetatorii nu ne-au oferit nicio informație sau actualizări cu privire la investigații. În lipsă de știri despre activitățile desfășurate, am putea crede că nu s-a făcut niciuna. Prin avocatul nostru solicitasem deja în urmă cu câțiva ani să se verifice prezența fotografiilor prin satelit ale porțiunii de mare de unde a fost emis semnalul Epirb și să se ia contact cu autoritățile portugheze pentru a se verifica dacă au fost efectuate într-adevăr căutări aeriene. Am cerut, din nou, verificarea faptelor semnalate de sursa anonimă întrucât au existat împrejurări care meritau investigate în continuare. Nu numai că nu știm rezultatul investigațiilor, dar nici măcar nu știm dacă au fost efectuate”, a mai declarat tatăl lui Antonio.

Cum a reușit un șofer să distrugă două mașini în București. Al doilea șofer, nevinovat, a ajuns la spital

Citește și: Descoperire suspectă în casa din America a Mădălinei, fata de doar 11 ani din Republica Moldova care a dispărut fără urmă, fără ca părinții ei să anunțe acest lucru

Nelu și Daniela Voinea nu pot accepta ideea că vasul pe care se afla fiul lor s-ar fi putut scufunda, chiar dacă au trecut patru ani și jumătate de cânt Antonio a dispărut.

„Durează ceva timp până când o barcă se scufundă și, între timp, echipajul poate trimite diverse mesaje de alarmă. Bright a trimis doar unul. În plus, nu s-a găsit nicio epavă și acesta este un fapt care, îmi spun experții, lasă deschise ipoteze de diferite feluri, care ar trebui verificate cu cercetări și analize atente”, spune Nelu Voinea.