E oficial! Se schimbă vârsta de pensionare pentru acești români! Klaus Iohannis dă explicații

,

Vești bune pentru foarte mulți români. Iată în ce situație se schimbă vârsta de pensionare și care sunt condițiile pentru a ieși mai devreme la pensie.


In articol:

Un proiect adoptat miercuri de Camera Deputaților prevede ca vârsta de pensionare să scadă pentru o anumită categorie de persoane. Cine va beneficia de această măsură?

Pentru ce români se schimbă vârsta de pensionare?

Potrivit informațiilor venite din partea autorităților, vârsta de pensionare ar urma să scadă pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone care au fost puternic afectate de poluare. Măsura se aplică și

în cazul celor care au domiciliul pe o rază de 8 km în jurul zonelor poluate. Astfel, toți cei care îndeplinesc această condiție vor avea posibilitatea de a ieși mai devreme la pensie.

Citeste si: Tu cati bani vei primi la pensie? Sumele socante obtinute la calcularea pensiei

Pentru a nu exista neclarități, în proiectul de lege a fost explicat în ce condiții o zonă poate fi considerată ca fiind poluată: "poluarea remanentă extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic."

Citeste si: Totul despre pensii militare: cati bani primeste un militar la pensie

Astfel, autoritățile au făcut o listă a zonelor considerate ca fiind periculoase, astfel că cei care au domiciliul aici sau pe o rază de 8 km pot ieși mai devreme la pensie.

Iată lista zonelor menționate în proiectul de lege: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele şi Aninoasa, Baia  de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara, Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba; Slobozia din judeţul Ialomiţa; Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava; Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş; Berbeşti şi Râmnicu-Vâlcea din judeţul Vâlcea.

Citeste si: S-a schimbat vârsta de pensionare. Legea a trecut de Parlament

 

Citește-ne pe
Citește și:

Declaratia pe propria raspundere revine! Descarca AICI noul model de declaratie pe propria raspundere

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: Deşi ar fi nevoie de schimbarea a zeci de legi, liderul USR crede că e de ajuns să schimbe o lege

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Live Stream online ''In cautarea adevarului'' - editia de joi, 20 august

Curs valutar BNR, joi, 20 august 2020. Iata ce se intampla cu Leul astazi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies