E oficial: scade varsta de pensionare! Cu cati ani se iese mai devreme la pensie

Author: B.M.

Vesti bune pentru o anumita categorie de romani: scade varsta de pensionare!

Senatul a adoptat un proiect care prevede ca cei care au lucrat in grupa a doua de munca sa beneficieze de reducerea varstei de pensionare cu 4 luni pentru fiecare an lucrat.

Pentru a fi pus in aplicare, proiectul trebuie sa treaca si de camera deputatilor, dupa care trebuie promulgat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Iata cateva dintre prevederile noului proiect de lege:

1. La articolul 18, litera a) se modifica şi va avea urmatorul cuprins: „a) 4 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca”

Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

2. La articolul 29, dupa alineatul (1), se introduce un nou alineat, alin. (2), cu urmatorul cuprins: „(2) locurile de munca dintr-o unitate economica, similare celor incadrate in conditii deosebite conform aliniatului (1), vor fi de asemenea incadrate in conditii deosebite de munca.”

3. La articolul 55 alineatul (1), litera a) se modifica și va avea urmatorul cuprins: „Conform tabelului nr.1, in situatia persoanelor care au realizat stagii de cotizare in conditii deosebite de munca”.

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!