E oficial! Anuntul facut de Ludovic Orban: cand se redeschid parcurile in Romania

Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a vorbit vineri despre redeschiderea parcurilor din Romania.


In articol:

Astfel, in urma unei sedinte pe care a avut-o cu Comisia stiintifica pe Covid, primul ministru a tinut sa sublinieze ca, deocamdata, nu a fost luata nicio decizie finala referitoare la anumite masuri de relaxare care sa fie luate incepand cu data de 15 mai.

Cu toate acestea, Ludovic Orban a declarat ca parcurile vor fi redeschise primele, urmate de hoteluri, care ar putea oferi cazari in regim single room.

"Parcurile fac parte din locurile publice care, daca se respecta anumite lucruri, pot fi deschise mai repede. (…) Nu va exista o restrictie pentru hoteluri, vor fi niste masuri: sa se cazeze o persoana chiar si in camere cu doua paturi, mai multe persoane in aceeasi camera doar daca sunt membri ai aceleiasi familii, cu masuri de dezinfectie. In privinta restaurantelor si a cafenelelor, opiniile inca sunt rezervate, pentru ca riscul epidemiologic este mai mare pentru ca nu poti sa porti masca", a mai declarat premierul.

Citeste si: Ordonanta Militara 10: prima masura confirmata oficial. Anuntul autoritatilor

Citeste si: Card de sanatate expirat. Ce faci in cazul in care nu mai are valabilitate

Citeste si: Streinu-Cercel a spus cand se va termina pandemia si cand vom avea vaccin

Ludovic Orban, despre deschiderea scolilor in Romania

Premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a vorbit si despre deschiderea scolilor si companiilor in Romania si a declarat ca testarea temperaturii si purtarea mastilor ar putea deveni obligatorie.

"E nevoie de dotarea companiilor, institutiilor. Daca persoana are temperatura de peste 37 grade sa nu i se permita accesul la munca si sa fie testata de Covid. Aplicarea acestei masuri presupune o pregatire – generalizarea aparatelor. Pentru aeroporturi s-a discutat ca termoscannerele sa fie folosite nu doar la sosire, ci si la plecare", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a tinut s sublinieze si ca, „usor, usor va exista o deschidere si a activitatilor si in domeniul cultural, dar dupa o analiza serioasa”.

Citeste si: Anunțul făcut de Ludovic Orban: Ce se va întâmpla cu șomajul tehnic: „Măsura nu mai este aplicabilă dacă...”

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate