E ingrijorator! Numarul deceselor cauzate de virusul West Nile creste alarmant

Care sunt concluziile autoritatilor.

Conform datelor furnizate de Centrul National de Supraveghere si Control a Boli Transmisibile, de la debutul sezonului 2018, pana in prezent, s-au inregistrat 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virusul West Nile, dintre care 30 au fost decese.

In Bucuresti s-au inregistrat 9 decese, 4 in Iasi, 3 in judetul Olt, 2 in fiecare din judetele Constanta, Dolj si Bihor si cate 1 deces in judetele Braila, Alba, Constant, Dambovita, Galati, Suceava, Prahova si Teleorman.

Avand in vedere ca transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de tantari atat in mediul urban cat si in cel rural, pentru perioada urmatoare odata cu racirea vremii, se asteapta o scadere a cazurilor de imbolnavire.

Specialistii in sanatate publica ai Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa ia in contiunare masurile necesare pentru evitarea infectarii cu virusul West Nile (precum protectia mecanica a tegumentelor, folosirea substantelor repelente, plase de protectie la ferestre).

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate