După variola maimuței, o nouă boală sperie omenirea! Ce este gripa tomatelor și care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți

Author: Lavinia Medrea

După variola maimuței, o nouă boală sperie omenirea! Ce este gripa tomatelor și care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți

Sursa: Twitter

Tamil Nadu, India, a intensificat supravegherea la granițele sale în urma cazurilor de „gripă a tomatelor” depistate în Kerala. Primul semn distinctiv al gripei tomatelor sunt bășicile roșii pe care le provoacă.

Dr. P Aruna, directorul adjunct al serviciilor de sănătate din Coimbatore, India, a declarat pentru The Indian Express că „trei echipe formate din inspectori de venituri, inspectori de sănătate și poliție au fost desfășurate pe bază de schimburi. Acestea vor nota dacă cineva are febră și erupții cutanate.

Cum a apărut gripa tomatelor și ce simptome cauzează

Dr. Aruna a informat că gripa afectează copiii cu vârsta sub cinci ani. Simptomele includ erupții cutanate, iritații ale pielii și deshidratare. Potrivit mai multor rapoarte, gripa poate provoca, de asemenea, oboseală, dureri articulare, crampe stomacale, greață, vărsături, diaree, tuse, strănut, curgere a nasului, febră mare și dureri de corp. În unele cazuri, se poate schimba și culoarea picioarelor și a mâinilor.

Citeste si: Noi cazuri de variola maimuței au fost confirmate. Numărul acestora continuă să crească la nivel internațional

„Această gripă este una autolimitată și nu există un medicament specific pentru aceasta”, a precizat Dr. Aruna. Acest lucru înseamnă că simptomele se vor rezolva peste timp de la sine dacă se acordă îngrijire de susținere.

Ca și alte cazuri de gripă, și gripa tomatelor este contagioasă:

„Dacă cineva este infectat cu această gripă, trebuie să fie ținut în izolare, deoarece se poate răspândi rapid de la o persoană la alta”, a spus Dr.

Aruna.

Este esențial să prevenim copiii să nu își scarpine bășicile provocate de gripă. De asemenea, se recomandă odihnă și igienă corespunzătoare. Ustensilele, hainele și alte obiecte folosite de persoanele infectate trebuie să fie igienizate pentru a preveni răspândirea gripei.

Consumul de lichide ajută, de asemenea, la contracararea deshidratării. Cel mai important este să cereți sfatul medicului dacă observați simptomele menționate mai sus.

Citeste si: g ripa to

După variola maimuței, o nouă boală sperie omenirea! Ce este gripa tomatelor și care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți

O echipă formată din oficiali din domeniul veniturilor, al sănătății și al poliției a fost desfășurată la postul de control Walayar, situat la granița Tamil Nadu-Kerala, pentru a examina persoanele care vin din statul vecin.

Districtul Coimbatore a desfășurat trei echipe pentru a monitoriza frontiera non-stop, pe ture. Acestea vor observa dacă cineva prezintă simptome precum febră sau erupții cutanate.

Având în vedere că gripa afectează în mare măsură copiii, autoritățile verifică, de asemenea, centrele de copii din întregul district și aproape 24 de echipe mobile cu ofițeri de sănătate au fost desfășurate pentru a efectua acest proces, a declarat Dr. Aruna.

 


Cookies