După ce a stat patru luni în comă, Archie a murit la doar două ore după ce a fost deconectat de la aparate. Medicii le-au spus părinților săi îi dea voie să moară

,
archie-a-murit

Archie a murit la două ore după ce a fost deconectat de la aparate

[Sursa foto: foxnews.com]

Archie Battersbee era un băiețel din Marea Britanie care se afla în moarte clinică din luna aprilie a acestui an. Acesta și-a pierdut viața sâmbătă, 6 august, la ora 12:00, la doar două ore după ce a fost deconectat de la aparate.

Archie a pierdut lupta cu viața, deși părinții acestuia au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pentru ca suportul vital să nu îi fie retras.

Medicii le-au spus părinților săi îi dea voie să moară

Familia lui Archie a cerut ca micuțul să fie transferat la un centru de îngrijire paliativă. Deși justiția din Marea Britanie a respins acest lucru, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să intervină din acest punct de vedere.

În ultimele săptămâni, părinții lui Archie au cerut ca tratamentele pentru menținerea funcțiilor vitale ale acestuia să continue, deși medicii susțineau că acesta nu are nicio șansă de recuperare și că ar trebui să fie deconectat de la aparate.

„Era un băiețel atât de frumos. A luptat până în ultima clipă și sunt atât de mândră că sunt mama lui. Începând cu 7 aprilie, nu cred că am avut o zi care să nu fie îngrozitoare. A fost extrem de greu și dureros. În ciuda imaginii afișate în fața camerelor de filmat, sunt devastată. Am făcut tot ce mi-a stat în putere, tot ce i-am promis băiețelului meu că voi face”, a spus mama lui Archie.

Citeste si: De ce s-a sinucis Simona Săndulescu. Aceasta s-a aruncat în Lacul Morii în toiul nopții

archie-a-murit

Archie a murit la două ore după ce a fost deconectat de la aparate

[Sursa foto: euronews.com]

În urmă cu doar două zile, se decisese oprirea tratamentului acestuia

Vineri, 5 august, Lucy Theis, o judecătoare, a respins solicitarea familiei lui Archie, menționând faptul că tratamentul acestuia trebuie să fie oprit, iar copilul trebuie să rămână în spital.

Archie avea doar 12 ani. Pe data de 7 aprilie, acesta a fost găsit acasă, în stare de inconștiență, după ce, conform mamei sale, a acceptat provocarea de a-și ține respirația până la leșin, relatează observatornews.ro.

Judecătorul Andrew McFarlane a declarat că „sistemul său, organele sale și inima sunt pe cale să se stingă”.

Mai mult decât atât, Edward Devereux, avocatul părinților lui Archie, a spus că o respingere a cererii Comitetului ONU reprezintă o „încălcare flagrantă și inacceptabilă a dreptului internațional”. Cu toate acestea, tratatul la care acesta făcea referire „nu face parte din legea Regatului Unit și nu este potrivit a această Curte să aplice un tratat internațional neîncorporat în procesul său decizional”.

Citeste si: Cine este fata care a murit călcată de tramvai. Aceasta urma să împlinească 23 de ani în curând

„A devenit inconștient. Nu există absolut nimic demn în a privi cum se sufocă un membru al familiei sau un copil. Nicio familie nu ar trebui să treacă vreodată prin ce am trecut noi. E o barbarie”, a declarat Ella Carter, logodnica fratelui mai mare al lui Archie, despre ultimele momente ale băiețelului, la care a și fost de față, relatează Foxnews.com.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cine este tânărul care s-a înecat în apele Nistrului, cu o zi înainte să împlinească 25 de ani - Tragedie fără margini

BMW caută să angajeze oameni din România: construiesc o fabrică de 3 miliarde de euro în Ungaria

Cine este tânărul care s-a înecat în apele Nistrului, cu o zi înainte să împlinească 25 de ani - Tragedie fără margini

Un copil de numai 1 an și 4 luni a căzut de la etaj într-un mall - Cum s-a produs tragedia

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies