Meteorologii au emis avertizari nowcasting! Dupa canicula vin vijelii si grindina! Iata care sunt zonele vizate de fenomene meteo severe!

,

Dupa cateva zile in care Romania s-a topit din cauza caniculei excesive, apar din nou vijelii si grindina in anumite regiuni.


In articol:

Meteorologii au emis o atentionare nowcasting! Dupa canicula vin vijelii si grindina! Sâmbătă avem caniculă şi un vânt fierbinte în sudul şi estul ţării. În Lunca Dunării se ating 38 de grade, iar după prânz apar averse trecătoare în zonele mai înalte şi prin sud-vest.

În Dobrogea şi Bărăganul soarele va străluci cu putere. În afară de litoral, va fi caniculă în toate zonele iar stresul termic va fi ridicat. În plus, vântul va sufla cu putere şi va ajunge la viteze de 55 km/h. Aceeaşi vreme caniculară găsim şi în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. În zona deluroasă e posibil să vină o aversă, două dar atmosfera rămâne fierbinte în cea mai mare parte a zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se menţin maximele din ziua trecută. În Bacău va fi canicula, în timp ce, în nord, la Suceava, norii se mai înmulţesc şi e posibil să plouă iar maximele se opresc pe la 30 de grade.

Şi în Nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face foarte cald, însă, pe aici, temperaturile se opresc sub 35 de grade. În zonele înalte, mai pe seara, apar şi ceva condiţii de ploaie.

Aceeaşi situaţie o regăsim şi în vestul ţării. Maximele se apropie de pragul caniculei, pe la câmpie creşte disconfortul termic iar, în zonele de munte, s-ar putea să apară câţiva nori de averse.

Foarte cald va fi şi în Transilvania: temperaturile nu vor coborî sub 30 de grade nici măcar în depresiuni iar, pe la munte, după prânz, vor apărea ploi răzleţe.

În Oltenia, ne aşteaptă încă o amiază fierbinte, cu stres termic ridicat. Se ating 34...35 de grade la umba iar, spre seară, vin câteva ploi zgomotoase. În sudul ţării, va fi şi mai rău: maximele vor ajunge pe la 38 de grade în Lunca Dunării, iar vântul va continua să sufle cu putere şi astăzi.

În Bucureşti, se menţine vremea caniculară. Se vor atinge 37 de grade la umbră, iar vântul va sufla cu viteze de 55 km/h, în special în cursul zilei.

La munte, avem o vreme frumoasă şi temperaturi suportabile, faţă de restul ţării. După orele prânzului, apar câteva averse, în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vor fi şi tunete, fulgere, poate chiar şi grindină.

Pe litoral, vremea va fi foarte caldă, cu cer senin: termometrele vor arăta chiar şi 32 de grade la umbră, vântul va avea unele intensificări, marea continuă să fie agitată, iar în apă se vor înregistra 25 de grade Celsius.

Meteorologii au emis o atentionare nowcasting! Dupa canicula vin vijelii si grindina!

Cod Galben

In intervalul 08-08-2020 ora 15:55 până la : 08-08-2020 ora 17:00, in zona: Județul Olt: Caracal, Fărcașele, Ianca, Fălcoiu, Dobrosloveni, Redea, Deveselu, Drăghiceni, Bucinișu, Voineasa, Cezieni, Ștefan cel Mare, Dobrun, Osica de Jos;
Județul Dolj: Dăbuleni, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Leu, Ostroveni, Amărăștii de Jos, Celaru, Mârșani, Gighera, Bechet, Bratovoești, Castranova, Dioști, Gângiova, Robănești, Teslui, Dobrești, Drăgotești, Apele Vii, Rojiște, Dobrotești, Amărăștii de Sus, se vor semnala: averse ce vor cumula 25-30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensicicări de scurtă durată ale vantului, grindină de mici dimensiuni.

Citeste si: Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani! Cum va fi vremea in toata tara!

Cod Portocaliu

In intervalul 08-08-2020 ora 15:45 până la: 08-08-2020 ora 16:30

In zona : Județul Gorj: Văgiulești, Samarinești;
Județul Mehedinţi: Șimian, Corcova, Tâmna, Șișești, Prunișor, Broșteni, Hinova, Florești, Căzănești, Livezile, Voloiac, Husnicioara, se vor semnala : averse ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină.

Cod Galben

In intervalul 08-08-2020 ora 15:35 până la : 08-08-2020 ora 17:00
In zona : Județul Maramureş: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Maramureş: Vișeu de Sus, Moisei, Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Suciu de Sus, Săcel, Bogdan Vodă, Dragomirești;
Județul Bistriţa-Năsăud: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Bistriţa-Năsăud: Năsăud, Sângeorz-Băi, Telciu, Nimigea, Rebrișoara, Târlișua, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Uriu, Salva, Rebra, Parva, Chiuza, Coșbuc, Romuli, Runcu Salvei;
Se vor semnala : averse care vor cumula local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, izolat grindină de dimensiuni mici.

 

Citește și:

Duygu din serialul "Dragoste si secrete", schimbare radicala de look dupa incheierea filmarilor! Iata cum arata acum frumoasa actrita Zeynep Elcin!

BREAKING NEWS! Sapte judete din Romania, incluse in lista "zonelor de risc" in Germania! Iata ce conditii li se impun romanilor care intra pe teritoriul german!

Ali, la un pas de a face un gest extrem! Barbatul are de gand sa il elimine pe Uygar definitiv din viata Sevdei! Afla ce se va intampla intre cei doi rivali, ASTAZI, intr-un nou...

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 20 septembrie. Temperaturi în scădere în toate regiunile țării

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 19 septembrie. Vreme frumoasă, dar rece în toată țara. Cât de mult scad temperaturile?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies