BREAKING NEWS! Sapte judete din Romania, incluse in lista "zonelor de risc" in Germania! Iata ce conditii li se impun romanilor care intra pe teritoriul german!

,

Sapte judete din Romania au fost incluse de autoritatiile Germaniei în lista "zonelor de risc".


In articol:

Șapte județe din Romania, incluse in lista "zonelor de risc" in Germania! Germania a informat Romania cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor, informează MAE.

Citeste si: Lista tarilor verzi actualizata: in ce tari poti calatori fara sa fie nevoie sa stai in carantina la intoarcere

Șapte județe din Romania, incluse in lista "zonelor de risc" in Germania!

Ca urmare a noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv de vineri, 7 august.

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, arată MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă.

Citeste si: Harta interactiva. Judetele cu cele mai multe cazuri de coronavirus dupa 5 luni de la declansarea pandemiei!

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate.


În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Măsura autoizolarii la domiciu nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului.


De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o „zonă de risc” (inclusiv din cele șapte județe menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărui variantă în limba engleză – Public Health Passenger Locator Form – poate fi regăsită la: https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/IGV/Aussteigekarte_Fluggast_EN.pdf?__blob=publicationFile.

 

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale:
https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

De asemenea, informații cu privire la măsurile adoptate de autoritățile germane ori recomandările pe care acestea le fac populației pot fi accesate în mai multe limbi de circulație internațională: germană, engleză, franceză. (sursa: digi24.ro)

 

Citește-ne pe
Citește și:

Caz revoltator: Un test fals-pozitiv la COVID-19 a impiedicat o femeie din Cluj sa plece in vacanta cu fiul ei in Grecia! Cei doi au trecut prin momente de cosmar! Cum justifica...

Fenomenele extreme afectează grav agricultura: ar putea urma o criză alimentară și o explozie a prețurilor

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Inca o altercatie infioratoare intre clanuri! Finul lui Florin Salam a fost injunghiat!

Detalii uluitoare: Cine este Igor Greciușkin, omul de afaceri rus care a trimis "o bomba plutitoare" in portul Beirut?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies