După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?! Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față despre imunizarea obligatorie în România

,
După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?!

Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față despre imunizarea obligatorie în România

[Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu]

Marcel Ciolacu a spulberat toate zvonurile despre vaccinarea obligatorie în România, după apariția noii tulpini Omicron.


In articol:

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, susține că vaccinarea trebuie să devină obligatorie la nivelul Uniunii Europene, pentru a combate creșterea cazurilor de Covid-19, precum și ale noii variante Omicron.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu măsura propusă de Comisia Europeană și spune că nu o va susține.

 Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față despre imunizarea obligatorie în România

Șeful PSD, Marcel Ciolacu spune că  nu va susține ca vaccinarea să devină obligatorie în țările membre UE, mai ales în România, însă, le recomandă oamenilor să se imunizeze împotriva Covid-19.

”Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a răspuns declarației președintelui Comisiei Europene, Ursulei Von der Leyen, care a precizat că UE trebuie să ia în calcul vaccinarea obligatorie pentru a combate răspândirea noii variante Omicron. 

După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?!

După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?!

[Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu]

”Preşedinta Comisiei are dreptul la opinie. Eu am trăit sub comunism. Toate lucrurile se impuneau. Cred, în continuare şi cu convingere, că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, a

adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu nu susține vaccinarea obligatorie

Deși s-a imunizat cu toate cele trei doze, Marcel Ciolacu este de părere că fiecare persoană are dreptul să decidă pentru sănătatea sa.

”Eu m-am vaccinat de trei ori. Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat. Sunt la fel de sănătos.

Adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât mine, care m-am vaccinat”, a explicat președintele social-democrat.

Comisia Europeană vrea ca vaccinul să devină obligatoriu în UE

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a declarat, miercuri, 1 decembrie, că este nevoie de o dezbatere privind vaccinarea obligatorie împotriva Covid în UE.

După apariția tulpinii Omicron, vaccinarea ar urma să devină obligatorie?!

Ursula von der Leyen, despre vaccinarea obligatorie in UE

[Sursa foto: Ursula von der Leyen]

”Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a spus Von der Leyen.

”Uniunea Europeană ar trebui să discute dacă este necesară vaccinarea obligatorie pentru a ajuta la combaterea cazurilor în creştere de COVID-19, precum şi a noii variante Omicron

Cred că este de înţeles şi potrivit să avem această discuţie acum, cum putem încuraja şi, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană. Acest lucru necesită discuţii. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuţie care cred că trebuie purtată”, de declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bilanț coronavirus 2 decembrie 2021: 1,149 de cazuri noi și 66 de decese 

ÎPS Teodosie e de neoprit, în ciuda celor 3 amenzi: Arhiepiscopul Tomisul va ține slujbele la reședința arhiepiscopală

Se majorează alocaţiile pentru copiii români la peste 7 milioane de lei pe lună.  Decizia va fi anunţată de Curtea de Justiţie a UE

Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România. Trei jucători de rugby au fost confirmați cu COVID-19 la întoarcerea din Africa de Sud

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre varianta Omicron a coronavirusului: ”Sunt indicii că este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies