Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România. Trei jucători de rugby au fost confirmați cu COVID-19 la întoarcerea din Africa de Sud

,
Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România

Primele suspiciuni de Omicron in Romania

[Sursa foto: PixaBay]

Trei jucători de rugby de la CMS Știința Baia Mare sunt suspecți de infectare cu tulpina Omicron.


In articol:

Cei trei jucători de la CSM Știința Baia Mare au fost repatriați marți din Africa de Sud și au fost confirmați cu COVID-19.

Ministrul Sănătății a făcut primele declarații după apariția primelor suspiciuni de Omicron în România.

Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România.

Primele suspiciuni de infectare cu tulpina Omicron au apărut în România. Este vorba despre trei jucători de rugby de la CMS Știința Baia Mare, repatriați marți din Africa de Sud, care au fost confirmați cu Covid-19. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă aceștia sunt infectați cu noua tulpină Omicron.

Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România

Trei jucători de rugby suspecti cu Omicron

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătății a anunțat că toți cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat toate condițiile pentru carantinare, potrivit metodologiei stabilite de către INSP.

Citeste si: Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma: ”Ne va lovi că un trăsnet”

Trei jucători de rugby au fost confirmați cu COVID-19 la întoarcerea din Africa de Sud

La întoarcerea în țară, trei dintre sportivi au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 și se află în izolare. Acestora li s-au recoltat probe pentru a fi trimise la laboratoare de specialitate pentru a se stabili dacă sunt infectați cu noua tulpină Omicron.

Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România

Anunțul lui Alexandru Rafila după primele suspiciuni de Omicron în România

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

Unul dintre cei trei sportivi a fost spitalizat, deși este asimptomatic.

Acesta este ținut sub observație și beneficiază de tratament medical.

Ceilalţi doi jucători se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență Vaslui și Brașov.

De asemenea, a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili personele cu care au avut contact direct.

”Referitor la persoanele repatriate din Africa de Sud, precizam faptul ca, în urma testelor efectuate, 3 persoane (2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2.

Precizam ca testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi( București și Baia Mare) la momentul aterizării, persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021.

Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, anunţă autorităţile.

Citeste si: Ce spune Valeriu Gheorghiță despre varianta Omicron a coronavirusului: ”Sunt indicii că este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor”

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre varianta Omicron a coronavirusului: ”Sunt indicii că este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor”

VIDEO | Vîlceanu anunță o nouă lege a pensiilor, negociată cu Comisia Europeană: 'Asta îi deranjează cel mai tare pe români'

BREAKING NEWS! Gata, a început! A fost deschis focul în Ucraina! Au murit cinci militari! Revenim cu detalii!

Varianta Omicron, un pericol foarte mare pentru România. Previziunile sumbre ale lui Octavian Jurma: ”Ne va lovi că un trăsnet”

CMBSU a decis! Toți elevii sunt vizați. Se aplică de joi, 2 decembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies