Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Întoarcerea la libertate și natură

Author: Diana Tilă
Actualizat: 05 apr 2024, 13:59

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne invită să urmărim, duminică, de la ora 14:30, un experiment fascinant de viață oferit de Alex Jurj.

Duminica aceasta, emisiunea de reportaje „Asta-i România”, difuzată de la ora 14:30, la Kanal D, ne propune să urmărim un experiment fascinant de viață oferit de Alex Jurj, un tânăr care a ales să trăiască în mediul rural, în lumea pe care și-a <făurit-o> singur.

Citește și: Călugării care văd în oameni. Pildele de la Athos în Postul Paștelui! Iată ce sfaturi dau călugării Vlad Pimen și Teologos

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Întoarcerea la libertate și natură

Într-o societate bazată pe consum, risipă, dorința de a fi independent, de a trăi liber, în mijlocul naturii, este motivul care l-a determinat pe Alex Jurj, din localitatea Șardu, jud. Cluj, în urmă cu 10 ani, să ia o decizie radicală. Acesta a hotărât să se rupă de întregul sistem de care majoritatea dintre noi suntem absolut dependenți, și să trăiască o viață normală, cu tot confortul, care nu-l costă aproape nimic.

Pe șapte hectare de pământ Alex si-a construit singur o căsuță din lut și paie, pe jumătate îngropată într-o colină împădurită, dar și o fermă eco sustenabilă. Tânărul crește animale și păsări, cultivă legume, zarzavaturi și pomi fructiferi. În casa lui nimic nu se aruncă, totul se transformă și se folosește cu un scop, așa încât singura factură pe care o are de plătit lunar este cea pentru internet.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Tot duminică, la „Asta-i România!” aflăm povestea a patru frați din Teleorman, foarte săraci, crescuți numai de tată, mama acestora părăsindu-i. Rămași acasă numai în grija tatălui bolnav, copiii speră ca într-o zi mama lor să intre din nou pe poartă, să le spună că îi iubește, așa cum o iubesc ei.

Citește și: Povestea tulburătoare a prințeselor din container! Cinci fete și mama lor trăiesc într-un container în câmp și își duc traiul de pe o zi pe alta

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!