Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, destine pe muchie de cuțit

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 08 nov 2023, 00:35

Emisiunea de reportaje “Asta-i România!” ne propune, duminica această, de la ora 14:30, la Kanal D, să urmărim un subiect stringent pentru tot românul, care i-a amploare pe zi ce trece: jocurile de noroc, care fac victime tot mai multe în rândul populației.

Un fenomen înfiorător ia tot mai mare amploare în România, care a ajuns să fie sufocată de păcănele și reclame la jocuri de noroc. Astfel, s-a ajuns la un număr de circa 12.000 de săli de pariuri sportive, 400.000 de conturi online pe site-urile dedicate jocurilor de noroc, și … sute de mii de dependenți în rândul populației. Mulți dintre împătimiți au ajuns să-și pună capăt zilelor, alții și-au pierdut casele sau locurile de muncă. 

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, La Cămârzana, în Ţara Oaşului, tradiția merge mai departe

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Destine pe muchie de cuțit

O strategie gândită, parcă, în amănunt, care funcționează perfect, plasează centrele de amanet, lângă sălile de jocuri de noroc, și de bănci, astfel încât clienții să n-aibă nicio șansă să se răzgândească, atunci când li se golește buzunarul.

Un parteneriat letal care îi prinde în plasă pe cei care cred că doar norocul îi mai poate salva. Date oficiale de la Registrul Comerțului arată că în România există 3.700 de case de amanet, cele mai multe fiind în București, Constanța, Prahova, Bacău și Cluj; din păcate, tot mai mulți tineri cad în mirajul câștigului rapid.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, colapsul climatic, un pericol real

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Copii în vârstă de numai 12 ani ajung victimele fenomenului, dezvoltând o dependență dublă,  față de jocuri și droguri deopotrivă. Pe lângă toate acestea, dincolo de dependență, mai avem un flagel, sărăcia. Ea a făcut că anul trecut cifra de afaceri a sectorului amanetului să crească cu 23% față de 2021, și să depășească 2013, la cel mai ridicat nivel din istorie. Și, în timp ce dependenții își strigă disperarea, jucându-și și hainele de pe ei, parlamentarii vor  să scoată un proiect de lege, prin care să trimită jocurile de noroc la marginea localităților, și chiar să le interzică complet în

majoritatea comunelor și orașelor.  

Tot în ediția de duminică, la “Asta-i România!”, îl vom cunoaște, prin intermediul emisiunii, pe Mihai Bonoiu, un puști minune, de numai 11 ani, pentru care cititul e ca joacă pentru alți copii. Îi place să descopere lumea altfel decât din gadgeturi, iar până acum a devorat circa o mie de cărți, și chiar și-a pus semnătură pe propriul roman. Pasiunea lui pentru citit vrea să o împărtășească și altora, oameni mici și oameni mari, așa că și-a făcut un vlog în care “cartea” e cuvântul cheie.

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.