Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, colapsul climatic, un pericol real

Autor: Oana Picerea

Colapsul climatic, un pericol real

Sursa: Kanal D

Emisiunea de reportaje ”Asta-i România!” ne invită să urmărim duminică, de la ora 14:30, la Kanal D, un subiect care ne preocupă pe toți, temperaturile extreme.

Vara anului 2023 ne-a pus pe toți în alertă, după schimbările climatice extreme la care am fost martori, iar meteorogii avertizează că a fost cea mai călduroasă din ultimele decenii. Am simțit pe pielea noastră provocările vremii, cum într-o singură zi treceam de la temperaturi de foc, la furtuni violente și inundații apocaliptice. Specialiștii avertizează că fenomenele meteo vor fi din ce în ce mai anormale.  

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”

În cele trei luni de vară ale acestui an, Europa a fost scena naturii dezlănțuite, de la temperaturi de foc de peste 40 de grade Celsius, la incendii devastatoare, de la inundații catastrofale, care au măturat totul în calea lor, la ninsoare în plină lună a lui Cuptor.

Imagini apocaliptice s-au perindat prin fața ochilor noștri, însă nu avem putere să facem nimic în calea naturii dezlănțuite.

Nici iarna care bate la ușă nu va mai fi ca în copilărie, una geroasă, cu ninsori, ci mai degrabă una ploioasă cu temperaturi mai mari decât o știm cu toții.

Citește și: Jocurile de noroc distrug vieți în România! Destramă familii, spală mintea tinerilor și aruncă oamenii mari în pragul disperării! Acum, Statul vrea să ne vindece de acest viciu periculos

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Încotro ne îndreptăm și ce ne așteaptă? Sunt întrebări care încercăm să aflăm răspunsuri duminica aceasta, la ”Asta-i România!”.   

Tot duminică, la ”Asta-i România!” mergem, prin intermediul emisiunii, în Delta Dunării, acolo unde-i vom cunoaște pe oamenii apelor. Trăiesc pe limbi de pământ, iar potecile lor sunt canale cu stuf pierdute într-un uriaș labirint. Viața lor se măsoară între un răsărit și un apus, iar barca e singura legătură cu lumea.

Din Raiul acesta, unii au ales să plece; alții au ales să se întoarcă și să ducă mai departe credință și tradiția locului.

               Nu ratați o nouă ediție ”Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.