Drama in lumea sahului

,
Drama in lumea sahului

Drama in lumea sahului

[Sursa foto: PixaBay]

Campionul mondial de șah Magnus Carlsen a vorbit pe larg despre retragerea sa din duelul cu Hans Niemann

Campionul mondial de șah Magnus Carlsen a vorbit pe larg despre retragerea sa din duelul cu Hans Niemann, acuzându-l pentru prima dată pe adolescentul american că a trișat în mod special.

Drama in lumea sahului

Campionul mondial de șah Magnus Carlsen a comentat pe larg, luni seară (26.09.2022), confruntarea cu talentatul american Hans Niemann. Într-o declarație distribuită, printre altele, pe canalul său de Twitter, norvegianul a făcut primele acuzații concrete de înșelăciune la adresa talentului de 19 ani, explicând ieșirea bruscă a acestuia din Cupa Sinquefield după ce a pierdut în fața lui Niemann la începutul lunii septembrie și abandonul său după o singură mutare împotriva lui Niemann în Cupa Generației Julius Baer de săptămâna trecută.

În declarația sa, Carlsen a explicat că se gândise deja să abandoneze înainte de începerea Cupei Sinquefield, după ce Niemann s-a alăturat la scurt timp. "În cele din urmă am decis să joc", a spus el.

Drama in lumea sahului

Drama in lumea sahului

[Sursa foto: PixaBay]

Trisatul, o problema comuna in sah?

Jucătorul în vârstă de 31 de ani citează trișatul în șah ca fiind o problemă existențială și își atacă în mod special adversarul: "Cred că Niemann a trișat mai des decât a recunoscut public- și asta și în trecutul recent."

Comportament suspect la tablăCarlsen a considerat neobișnuit comportamentul lui Niemann la tablă în timpul duelului din Cupa Sinquefield. "Am avut impresia că nici măcar nu era încordat sau concentrat pe deplin asupra jocului în pozițiile critice, în timp ce juca cu mine cu negru într-un mod în care doar o mână de jucători ar putea să o facă. Acel meci mi-a schimbat viziunea asupra lucrurilor." De fapt, investigațiile efectuate de arbitri la turneul de prezență din St. Louis nu au relevat nicio dovadă de joc neloial. Experții au analizat faptul că probabil cea mai grea înfrângere a lui Carlsen din ultimii ani ar fi putut fi evitată dacă jucătorul de 31 de ani ar fi jucat mișcări mai bune. În duelul cu Niemann, norvegianul a obținut o remiză. Îndoieli cu privire la explicațiile lui NiemannTotalul american a recunoscut într-un interviu emoționant, după ieșirea bruscă a lui Carlsen, că a trișat online în două rânduri, la 12 și 16 ani, dar niciodată în prezența la tablă. Faptul că profesionistul american a trișat de fapt doar de două ori în partidele online este pus la îndoială nu doar de Carlsen. În contextul acuzațiilor de la Cupa Sinquefield, cea mai mare platformă de șah din lume, Chess.com, a blocat contul lui Niemann. Aparent, ei cred că au găsit acolo dovezi care să demonstreze că trișează mai des. Operatorii platformei nu au intrat încă în detalii.

"Dacă vor să mă dezbrac complet gol, o voi face", a spus Niemann

In timpul interviului din St. Louis a afirmat: "Știu că sunt curat". Faptul că cel mai mare scandal de șah din ultimii 15 ani a căpătat trăsături din ce în ce mai bizare în timpul tăcerii lui Carlsen este demonstrat și de faptul că un site web i-ar fi oferit de fapt lui Niemann un milion de dolari pentru a juca șah dezbrăcat. Acuzațiile norvegianului îi aduc un prejudiciu masiv californianului de 19 ani, care a urcat rapid în clasament în timpul pandemiei corona și care s-a confruntat recent cu multă ostilitate online. Niemann nu a răspuns încă la explicația detaliată a lui Carlsen.

Carlsen nu vrea să joace împotriva trișorilorÎn declarația sa, Carlsen a continuat spunând că trebuie făcut ceva în legătură cu trișatul în șah. "Nu vreau să joc împotriva unor oameni care au trișat în mod repetat în trecut, pentru că nu știu de ce sunt capabili în viitor." El nu a putut spune mai multe pentru moment, "dar sper că adevărul va ieși la iveală în această chestiune, oricare ar fi el".

Jucătorul de 31 de ani nu va concura pentru a-și apăra din nou titlul de campion mondial în 2023 din cauza lipsei de motivație. Rusul Ian Nepomniachtchi și chinezul Ding Liren se vor lupta într-un duel direct pentru titlul mondial de anul viitor.Magnus Carlsen a încheiat duminică (25.09.2022) turneul Julius Baer Generation Cup ca învingător. După ce l-a învins în semifinale pe numărul unu german Vincent Keymer (17 ani), Carlsen l-a învins duminică în finală pe Erigaisi Arjun din India.

Citeste si: Cat de utila este extensia .club in procesul de inregistrare domeniu?

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Oamenii lui Biden preiau controlul în Senat: A fost anunțată victoria candidatului democrat, Raphael Warnock, în Georgia

De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!

Industria 4.0: Un institut caută riscuri de criminalitate cibernetică!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies