Două eleve de 15 ani din București au fost spulberate pe trotuar, în drum spre școală, de un șofer drogat

Autor: Madalina Maftei

Două eleve de 15 ani din București au fost spulberate pe trotuar

Sursa: Infotraficromania.ro

Cele două adolescente se îndreptau spre școală, joi, când au fost spulberate pe trotuar de o mașină condusă de un șofer care se afla sub influența substanțelor interzise. În accident au mai fost implicate alte două mașini. Una dintre fete a ajuns direct în sala de operații.

Teribilul accident a avut loc cu puțin timp înainte de ora 8 dimineața. Șoferul, în vârstă de 36 de ani, care se afla sub influența substanțelor interzise, venea dintre șoseaua Olteniței şi se îndrepta spre Splaiul Unirii. În dreptul Institutului de Medicină Legală, un alt conducător auto a vrut să vireze la stânga, peste liniile duble continue. A lovit două autoturisme, iar cel condus de tânărul care consumase cocaină a ajuns pe trotuar, a lovit un panou publicitar şi s-a răsturnat.

Două fete care mergeau la școală au fost rănite. 

Două copile de 15 ani, victime ale unui șofer drogat

 Potrivit autorităților, în urma testării cu aparatul drugtest, s-a stabilit că unul dintre bărbați se afla sub influența substanțelor psihoactive.

”La testarea cu aparatul drugtest unul dintre aceștia, preliminar s-a stabilit ca a consumat substante psihoactive. A fost trimis la IML in vederea recoltării de mostre biologice”, a

declarat Claudiu Costea de la Poliţia Rutieră Bucureşti.

Citește și: Circulație restricționată în Piața Unirii. Autoritățile au descoperit tasări ale șoselei deasupra pasajului și deasupra planșeului Unirii

Șoferii implicați în accident au fost audiați de poliţişti. Conducătorul auto care s-a răsturnat circula şi cu numere provizorii expirate. Este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Atunci când ești sub influenţa alcoolului sau sub influenţa drogurilor, îţi sunt afectate două capabilităţi pe care le ai.

Capacitatea de atenţie distributivă. Şi capacitatea de reacţie. Timpul de reacţie este prelungit de la 1,5 secunde al unui om normal până la foarte mult, depinde cât de drogat eşti”,  a declarat Titi Aur, specialist auto.

Anul trecut, aproape 12 mii de şoferi au fost prinşi băuţi la volan şi alţi peste 3200 au condus drogați, potrivit Observator.ro.

Citește și: Andrei a murit îngropat sub pietriș, la cariera Mosole din Italia. Bărbatul a lăsat în urmă o soție și o fetiță de doar 3 ani: "Zâmbetul lui va trăi prin fiica noastră"

Andrei a murit îngropat sub pietriș, la cariera Mosole din Italia

Potrivit publicației Corriere del Veneto, Andrei în vârstă de 31 de ani este prima victimă din 2023 a unui accident de muncă la cariera Mosole. Anul trecut, alți șapte muncitori au sfârșit tragic, în condiții asemănătoare.

"Cel mai nefericit mod de a începe 2023 este reluarea șirului de omucideri la locul de muncă, pentru că despre asta este vorba: omucideri. Este necesar ca pedepsele să fie înăsprite pentru cei care nu respectă regulile privind siguranța și protecția lucrătorilor, cu introducerea unei circumstanțe agravante pentru omor din culpă", a declarat Massimiliano Paglini, secretarul general al Cisl Belluno Treviso, într-un comunicat publicat, marți, pe site-ul Confederației. 

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!