Două cutremure s-au produs astăzi în România! Seismele, la mică distanță unul de celălalt! Ce magnitudini au avut

Author: A.I.
Actualizat: 18 oct 2021, 00:00

Două cutremure s-au produs azi-noapte în România. Seismele au avut loc la circa două ore și jumătate unul de celălalt.

Două cutremure au avut loc azi-noapte în România, în zona Vrancea. Primul seism s-a produs la ora 00:39

și a avut o magnitudine de 2,9 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs la adâncimea de 70 de kilometri pe oră.

Cel de al doilea seism a avut loc la ora 02:59, la o adâncime de 74 de kilometri. Cutremurul a avut magnitudinea apropiată de celălalt, de data aceasta fiind 2,8 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din acest an 

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an s-a produs pe 3 septembrie, în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter. 

"E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e

sub influența Africii.  Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP, despre acest cutremur.

Ce spune Mărmureanu despre un cutremur mare!

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, a

estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul- n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

El a asemuit imaginea cutremurului cu un con răsturnat, în vârful acestuia fiind cutremurul, iar suprafaţa bazei Europa.

Mărmureanu susţine că viitorul cutremur mare ce se va produce în România se va asemăna celui din 1802, cu magnitudinea 8, dar care nu a produs victime. Însă, susţine specialistul, nu acelaşi lucru se poate spune despre efectele viitorului cutremur, în contextul în care România s-a schimbat, iar acum „avem blocuri făcute prost”.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040- 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Mărmureanu.

Profesorul care s-a sinucis intrând cu mașina într-un TIR a fost condus pe ultimul drum. Imagini emoționante cu elevii și cu colegii care i-au adus un ultim omagiu

Citeste si: Prognoza meteo iarna 2019- 2020. Craciun si Revelion- cum va fi vremea

Citeste si: A pierdut lupta cu cancerul! O celebră actriță a murit la doar 55 de ani

Citeste si: Horoscop 18 octombrie 2019. Zodia care va face o greseala ce o va costa scump

 

Taguri:

Un nou episod al serialului turcesc „Prețul Fericirii” este difuzat la Kanal D joi, 30 martie 2023. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.