Dorada in crusta de sare

,
DSCN0804

Cost estimativ: 45 lei pentru 4 persoane

Ingrediente

Dorada – 2 bucati (aproximativ 500 g bucata)
2 fire rozmarin
4 felii lamaie
Sare, piper ulei de masline, amestec de ierburi uscate
2-3 kg sare grunjoasa (de mare)

Mod de preparare

Curatati doradele de solzi, apoi scoateti-le matele, branhiile si spalati-le bine.
Asezonati pestele pe dinauntru cu sare, piper, ulei de masline, apoi introduceti 1-2 felii de lamaie si un fir de rozmarin.


Umeziti putin sarea grunjoasa cu apa pana devine de consistenta unui nisip umed (optional puteti sa adaugati si ierburi uscate aromatice).
Asezati un strat de sare de aproximativ 1 cm pe o tava, apoi asezati pestele deasupra, acoperiti-l cu sare intr-un strat de 1-2 cm si presati-l usor sa fie cat mai compact.
Dati tava la cuptorul incins la 180 grade timp de 25 minute.
Scoateti pestele si spargeti sarea cu un ciocan sau un cutit robust.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a reuşit un bărbat din Craiova să ascundă timp de un an uciderea fostei soţii. De ce rudele o credeau în viaţă

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Elena Udrea face clarificări tăioase privind dosarul Buzăianu: Ați greșit persoana. Căutați pe acasă umbrele cu PDL

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies