Donald Trump, pus sub acuzare în cadrul anchetei de la New York privind mituirea. Fostul președinte american ar fi mituit o actriță de filme pentru adulți pentru a-și păstra tăcerea

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 03 apr 2023, 15:57

Fostul președinte american a mituit o actriță de filme pentru adulți pentru a-și păstra tăcerea

Sursa: Twitter @popbase/@popcrave - colaj Kanal D

Donald Trump, acuzat că a mituit o actriță pentru filme de adulți, este primul fost președinte american care este urmărit penal.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, se confruntă cu acuzații în legătură cu o anchetă din New York privind o presupusă mituire pentru tăcere făcută unei vedete de filme pentru adulți înainte

de alegerile prezidențiale din 2016.

Donald Trump, pus sub acuzare în cadrul unei anchete privind mituirea

După săptămâni de speculații, un mare juriu din New York a votat joi pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, potrivit biroului procurorului districtual din Manhattan, ceea ce îl face primul fost președinte american care se confruntă cu urmărirea penală din istoria SUA.

Acuzațiile specifice nu sunt deocamdată cunoscute, iar punerea sub acuzare va fi probabil anunțată în zilele următoare. Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a emis o declarație în care a precizat că procurorii colaborează cu avocații lui Donald Trump pentru a aranja predarea acestuia.

Citește și: Alegeri parțiale SUA, 8 noiembrie 2022: Test esențial pentru Joe Biden. Donald Trump va face „un anunț important”

De asemenea, acesta a afirmat că, deocamdată, acuzațiile vor rămâne sub sigiliu. „Vor fi furnizate îndrumări atunci când va fi selectată data de punere sub acuzare”, a declarat biroul procurorului districtual, prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Citește și: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!

Într-o declarație publicată prin intermediul campaniei sale prezidențiale din 2024, Donald Trump a calificat acuzația drept „persecuție politică și interferență electorală la cel mai înalt nivel din istorie”, adăugând că este complet nevinovat.

Donald Trump i-a cumpărat tăcerea actriței cu 130.000 de dolari

Ancheta de la New York se concentrează pe o mită de 130.000 de dolari pe care Michael Cohen, fostul avocat personal și fixer al lui Donald Trump, a făcut-o actriței pentru filme de adulți Stormy Daniels în ultimele zile ale campaniei electorale din 2016 a fostului președinte, care a declarat, la începutul acestei luni, că se așteaptă să fie arestat în legătură cu acest caz.

Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a declarat că a avut o aventură cu Donald Trump, care este căsătorit. Michael Cohen a spus că a plătit-o la ordinul lui Trump.

Citește și: Cum l-ar fi oprit Donald Trump pe Vladimir Putin din invazia Ucrainei: „Era unul dintre prietenii mei”

Joe Biden pentru al doilea mandat de președinte al SUA?

Fostul președinte a negat aventura și a spus că plata a fost pentru a-și proteja reputația de o acuzație falsă, insistând că nu a făcut nimic greșit.

Înainte de punerea sub acuzare de joi, mai multe instituții media americane au relatat că eventualele acuzații se referă la modul în care Donald Trump l-a rambursat pe Michael Cohen, procurorii susținând că acesta a etichetat în mod necorespunzător plățile drept cheltuieli legale.

Dacă se stabilește că plata a fost o donație de campanie, aceasta ar fi putut, de asemenea, să încalce legile electorale care limitează contribuțiile către candidații politici la 2.700 de dolari pe persoană fizică și impun ca acestea să fie făcute publice.