DOLIU pe scena politica: "Constantinescu era un om de o mare calitate profesionala. Este o pierdere grea"

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu a incetat din viata sambata noapte, la varsta de 57 de ani, intr-un spital din Nisa.

Potrivit sefului MAE, Teodor Melescanu, Mihnea Constantinescu a fost un ambasador „de o mare calitate profesionala”.

„Este o veste rea pentru corpul diplomatic romanesc. Mihnea Constantinescu a fost unul din cei mai respectati ambasadori, un om de o mare calitate profesionala, echilibru si interes deosebit de a promova interesele Romaniei indiferent de culoarea politica a partidelor care erau la guvernare. Pentru noi, pentru Ministerul de Externe, este o pierdere foarte grea. Vom lua toate masurile pentru repatrierea lui, ce putem sa facem este sa ne rugam pentru odihna lui vesnica si sa intelegem ca lucrurile astea se intampla si important este ce lasi in urma ta. A fost un ambasador care lasa un bagaj deosebit de important pentru noi”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Melescanu, conform mediafax.ro.

Mihnea Constantinescu a detinut in perioada mai multor guvernari functiile de director al Cancelariei Primului-ministru, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat si director general pentru afaceri politice in Ministerul Afacerilor Externe. A fost purtator de cuvant al premierului Petre Roman si director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Nastase (2004) si Calin Popescu-Tariceanu (2005-2008). Fostul ambasador a fost si asistent personal al premierului Petre Roman, dar si director de cabinet al lui Mircea Geoana, in perioada in care acesta era ministru de externe.

Citeste si: Horoscop weekend 8, 9 august 2020. O zodie este extrem de sensibilă în aceste zile. Singurătatea e singura soluţie - capital.ro

In mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta in postul de consilier de stat.

In perioada octombrie 2010 - decembrie 2015 a facut parte din Consiliului Regal creat de Regele Mihai I.

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies