DOLIU la Hollywood! O mare actrita A INCETAT DIN VIATA

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 14 nov 2020, 01:55

Actrita americana Karen Black, devenita celebra gratie rolului din filmul "Easy Ryder", a murit joi in California, la varsta de 74 de ani, din cauza unui cancer, a anuntat sotul ei.

"Cu mare tristete va anunt ca sotia mea si, totodata, cea mai buna prietena a mea, Karen Black, a murit in urma cu cateva minute", a scris Stephen Eckelberry pe pagina sa de Facebook.

 

Karen Black, nascuta in 1939, in statul Illinois, a jucat in aproximativ 100 de filme americane, alaturi de unii dintre cei mai mari actori si cineasti din secolul al XX-lea: cu Francis Ford Coppola in "Te-ai facut baiat mare/ You're a Big Boy Now" (1966), cu Jack Nicholson in "Cinci piese usoare/ Five easy pieces" (1966)- un rol care i-a adus

un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar- si apoi alaturi de Robert Redford in "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" (1974)- un rol care i-a adus al doilea Glob de Aur.

 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Karen Black a jucat si in filmul "Nashvill" (1975), in regia lui Robert Altman, si in lungmetrajul "Complot de familie/ Family Plot" (1976), ultimul film al lui Alfred Hitchcok.

 

Actrita suferea de un cancer al sistemului digestiv din 2010, moment in care "sanatatea sa s-a deteriorat intr-un ritm alarmant", a precizat sotul ei pe blogul rezervat artistei.

 

Taguri: