Doliu în sportul românesc! A murit Ana Pascu, fostă mare campioană la scrimă!

,
Ana Pascu

Ana Pascu a fost o mare campioană a României la scrimă

[Sursa foto: Facebook Federația Română de Scrimă]

Ana Pascu, fostă mare campioană la scrimă, a murit la 77 de ani. Anunțul morții fostei mari scrimere a fost făcut pe pagina de Facebook a Federației Române de Scrimă.


In articol:

Ana Pascu a condus Federația Română de Scrimă între anii 1982 și 2013.

"Eroii cu mască nu mor niciodată!

Doamna Ana Pascu va trăi prin oamenii pe care i-a inspirat și prin tot ceea ce a lăsat moștenire scrimei și sportului românesc, scrimei mondiale.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Prin tot ceea ce ne lasă moștenire, prin tot ceea ce a sădit în noi, emoții și clipe de neuitat, Ana Pascu va trăi prin fiecare generație care va ajunge să facă performanță pentru România.

Eroii cu mască inspiră și motivează atemporal, iar misiunea noastră, a celor din Federația Română de Scrimă, e tocmai de a păstra și duce mai departe povestea lor.

Erou cu mască, Ana Pascu a cunoscut succesul și gloria. Este exemplul unui sportiv dedicat, un caracter puternic, un om echilibrat, un om pentru care echipa a însemnat totul.

Ana Pascu a reprezentat România la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a câștigat două medalii de bronz. La Campionatele Mondiale a câștigat aurul la juniori în 1963 după care, la seniori, a urcat de 7 ori pe podiumul suprem: aur cu echipa la Havana 1969, argint la echipe 1970 și de cinci ori a luat bronz 1967, 1971, 1973, 1974, 1975.

Cariera remarcabilă de sportiv a fost urmată de una impresionantă ca președinte de Federație, vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă. Decenii la rând, Ana Pascu a creat strategia scrimei românești și dezvoltarea acesteia. Ana Pascu a condus Federația Română de Scrimă între 1982 -2013, record de longevitate în România, timp în care s-au cucerit 134 de medalii: 9 la Jocurile Olimpice, 57 la Campionatele Mondiale și 68 la Campionatele Europene.

La nivel internațional, Ana Pascu a fost membră a Comisiei de Regulament FIE, între 1984-1988, a Comisiei de Arbitraj FIE, între 1988-1996, a Comitetului Executiv FIE, între 1996-2004 și vicepreședinte al FIE, între 2004-2021.

Ana Pascu și-a dedicat toată viața scrimei, a pus pasiune în ceea ce a făcut. Noi toți i-am fost alături când viața i-a răpit fiul după incendiul de la Colectiv. De azi, Alex, mama și tata, sunt împreună....

Federația Română de Scrimă transmite condoleanțe familiei, surorii sale, celor apropiați!

Eroul cu mască, Doamna Ana Pascu va rămâne mereu în amintirea noastră, a celor care iubesc scrima și sportul românesc.

Drum lin, Doamna Ana! Odihniți-vă în pace!", a fost mesajul Federației Române de Scrimă, for pe care Ana Pascu l-a condus mai bine de 30 de ani.

Tot Federația Română de Scrimă a publicat ulterior un mesaj cu date referitoare la funeraliile fostei mari campioane la scrimă.

"Trupul neînsuflețit al doamnei Ana Pascu va fi depus la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) începând de astăzi, de la ora 15:30, până sâmbătă. Slujba stâlpilor va fi oficiată vineri, la 18:30. Ceremonia de înmormântare se va ține sâmbătă, de la ora 13:00, la Biserica Sf Nicolae din Otopenii de Jos, strada Sofia.

Dumnezeu să o odihnească în pace!", a transmis Federația Română de Scrimă.

Ana Pascu

Ana Pascu (în negru), alături de mari campioni ai României, printre care Ana Maria Popescu și Mihai Covaliu

[Sursa foto: Facebook Federația Română de Scrimă]

Citeste si: Tragedie în Galați! Un soldat a murit în timpul unui exercițiu MApN după ce a fost călcat de un tanc

Ana Pascu era mama lui Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, decedat în incendiul de la clubul Colectiv

Fosta mare scrimeră Ana Pascu era mama basistului trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, decedat în teribilul incendiu de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Ana Pascu a trebuit să trăiască imensa tragedie de a-și vedea fiul decedat. 

În afară de solistul Andrei Găluț, toți membrii trupei Goodbye to Gravity și-au pierdut viața în urma cumplitului incendiu de la clubul Colectiv, aflat în incinta fostei fabrici Pionierul din Capitală.

Citeste si: Ultimă oră! A murit o mare vedetă a sportului românesc în timpul unui meci de polo. Care este cauza decesului

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Tragedie în Galați! Un soldat a murit în timpul unui exercițiu MApN după ce a fost călcat de un tanc

FOTO - O prezentatoare TV a murit la doar 40 de ani: vestea a șocat inclusiv lumea politică

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Primele imagini cu David Popovici după ce a cucerit al doilea titlu mondial la Budapesta! Românul l-a învins dramatic pe francezul Maxime Grousset FOTO, VIDEO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies