DOLIU in Romania! O mare personalitate A MURIT

Lumea culturii din Romania este in doliu dupa ce o mare personalitate a incetat din viata.

Scriitorul, textierul si umoristul Octavian Sava a murit, luni seara, la varsta de 85 de ani, a declarat Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti.

Alexandru Arsinel a mai declara ca "moartea lui Octavian Sava reprezinta una dintre cele mai mari pierderi, fiind printre ultimii mari scriitori ai Revistei. Destinul lui a fost legat, dincolo de televiziune si radio, si de Teatrul de Revista «CConstantin Tanase. A lucrat la multe spectacole si era un om cu care se putea lucra extrem de usor, un scriitor de mare calitate".

"A fost alaturi de teatru pana in ultimul moment, iar ultima revista pe care urmeaza sa o scoata are si texte de ale sale", a mai spus Arsinel.

"Avea o suferinta mai veche. A murit intr-o discretie totala", a declarat Arsinel.

Octavian Sava a semnat textele pentru numeroase spectacole ale Teatrului de Revista "Constantin Tanase", printre care "Piei, drace!!!" (alaturi de Mihai Maximilian, Nae Lazarescu, Dan Mihaescu), in regia lui Bitu Falticineanu si Cezar Ghioca, "Veselia nu-i in criza" - musical umoristic - (alaturi de Mihai Maximilian, Nae Lazarescu, Vasile Muraru), in regia lui Bitu Falticineanu, "O premiera furtunoasa", musical dupa I.L.Caragiale, in regia lui Cezar Ghioca, "Omul care a vazut moartea" (alaturi de Marius teicu), in regia lui Constantin Dicu, si "Nevestele vesele", in regia lui Alexandru Arsinel (alaturi de Nae Lazarescu, Geo Tipsie, Mihai Maximilian, A Storin).

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate