Doliu în România! După Cristina Țopescu, un alt nume mare s-a stins!

A murit Vasile Cândea, cunoscut chirurg și fostul director al Institutului de Boli Cardiovasculare C. C. Iliescu. Vasile Cândea a fost și politician.


In articol:

Medicul s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani și a fost unul dintre cei mai respectați chirurgi din țara noastră. A fost autorul a peste 750 de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din întreaga lume, potrivit stirimondene.fanatik.ro.

„Regretăm trecerea în neființă a reputatului general (r) prof.dr.Vasile Cândea, eminent chirurg român, președinte al Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, președinte de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu și Centrului de Boli Cardiovasculare al Armatei”, transmite Ministerul Sănătății.

„Prof. dr. Cândea a fost o personalitate de prim rang în domeniul chirurgiei cardiovasculare, un profesionist desăvârșit, dascăl pentru mai multe generații și medic iubit de pacienții săi, care a salvat mii de vieți”, mai scrie instituția în comunicatul de presă.

„Lasă în urmă o viață de muncă, rodnică și elevată, însuflețită de vocație și pasiune, dedicată cunoașterii științifice. A fost un privilegiu pentru mine să mă număr printre elevii domnului profesor. Transmit condoleanțe familiei îndurerate”, se arată în continuarea mesajului.

A murit Vasile Cândea, renumit chirurg și politician

„Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Vasile Cândea s-a născut pe 24 mai 1932 în comuna Lisa Vânători, județul Teleorman. Pe lângă meseria de cardiolog, cea pentru care a fost extrem de apreciat, a fost și general de armată și politician.

În perioada 1996-2000, Vasile Cândea a fost deputat de Teleorman din partea PDSR, care între timp s-a transformat în PSD.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate