DOLIU in intreaga lume! Un celebru artist A MURIT

Milioane de oameni sunt in doliu dupa ce un celebru artist a incetat din viata.

Celebrul dirijor italian Claudio Abbado, care s-a aflat la pupitrul unor mari orchestre ale lumii, a murit, luni, la varsta de 80 de ani, in orasul Bologna (Italia), au confirmat apropiati ai artistului. Stirea a fost confirmata de Attilia Giuliani, presedinte al clubului de fani ai lui Claudio Abbado (numiti "Abbadiani").

Claudio Abbado era bolnav de multa vreme, iar concertele cu Orchestra Mozart din Bologna - pe care o dirija de mai multi ani - au fost anulate. In decembrie, dirijorul a fost inlocuit la pupitrul acestei orchestre, din cauza starii sale de sanatate precare.

Nascut la Milano, Claudio Abbado a fost director al teatrului Scala intre anii 1968 - 1986, dupa care a fost numit dirijor principal al London Symphonic Orchestra, ulterior fiind director al Operei din Viena. intre 1989 si 2002, a fost dirijor principal al Filarmonicii din Berlin.

In august 2013, maestrul a primit, pentru meritele sale, titlul de senator pe viata din partea presedintelui italian Giorgio Napolitano. De asemenea, in luna decembrie a anului trecut, Claudio Abbado a anuntat ca va dona indemnizatia de senator pentru finantarea unor burse dedicate tinerilor muzicieni.

De-a lungul vietii sale, Abbado a primit numeroase premii si titluri, printre care Marea Cruce a Legiunii de Onoare, Bundesverdienstkreuz, Premiul Imperial al Japoniei, medalia Mahler, medalia Mozart.

A primit doua premii Grammy, in 1997, pentru inregistrarea "Hindemith: Kammermusik No. 1 With Finale 1921, Op. 24 No. 1", si in 2005, pentru "Beethoven: Piano Cons. Nos. 2 & 3". In aprilie 2012, Claudio Abbado a fost inclus in Gramophone Hall of Fame.


Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate