Doi tineri, la un pas să fie sfâșiați de un aligator. Gestul inconștient care i-a adus în această ipostază

Author: Lavinia Medrea

Gestul inconștient care i-a adus în această ipostază

Sursa: PixaBay/Instagram tourounsofyellowstone

Pentru că și-au dorit să-și facă o poză de neuitat, doi turiști dintr-un parc din Florida s-au întins pe jos lângă un aligator, inconștienți de faptul că animalul s-ar putea mișca cu viteză și i-ar putea sfâșia.

Doi turiști au fost surprinși exagerat de aproape de un aligator, încercând să își facă un selfie impresionant, fiind inconștienți la ce riscuri se supun.

Doi tineri, la un pas să fie sfâșiați de un aligator

Din dorința de a-și face o fotografie specială, cei doi turiști nu s-au gândit că ar putea fi uciși de aligatorul care umbla liber pe alee. De aceeași inconștiență a dat dovadă și femeia care îi poza pe cei doi tineri, cu zâmbetul pe buze, mândră că poate surprinde un așa cadru.

Citește și: Cine este bărbatul de 59 de ani ucis de rechin în timp ce înota în mare, în Noua Caledonie. Martorii de pe plajă au privit îngroziți scenele terifiante

Imaginea a ajuns și la un biolog care a studiat multă vreme crocodilii. „Am lucrat ca Ranger și biolog și am studiat aligatorii din Everglades. Nu pot să cred ce fac acești oameni.

Evident, nu au idee cât de repede se poate mișca un aligator!”, a scris acesta, după ce a văzut fotografia publicată pe Instagram. 

„Aligatorii periculoși sunt creați de oameni”

NPS Everglade s-a adresat situației și a făcut un avertisment pentru cei care nu respectă viața și animalele sălbatice.

„Aligatorii periculoși sunt creați de oameni.

Etica observării faunei sălbatice în Everglades:

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer

Citește și: Tensiune mica: ce cauze sunt si cum trebuie sa actionati

Observarea animalelor sălbatice în mediul lor natural este un privilegiu. Este responsabilitatea dumneavoastră să respectați viața sălbatică, animalele și habitatul lor.

Oferiți animalelor sălbatice mult spațiu. Binoclurile și lunetele vă permit să observați animalele sălbatice fără a vă apropia prea mult. Oferiți întotdeauna animalelor sălbatice o cale de retragere și nu urmăriți niciodată niciun animal.

Învățați să recunoașteți semnele de alarmă.

Acestea sunt uneori subtile și variază de la o specie la alta, dar pot include mișcări intensificate, cum ar fi fâlfâitul agitat sau mersul pe jos, tensiune musculară crescută, privirea fixă sau vocalize frecvente. Dacă simțiți că un animal este deranjat de prezența dumneavoastră, dați-vă înapoi. Dacă acesta nu își reia în continuare comportamentul normal, vă rugăm să vă retrageți și să părăsiți zona.

Citește și: Alertă în Bihor! Autoritățile au găsit un pește Piranha foarte periculos în apele Crișului Repede

Fiți respectuoși față de cuiburile de păsări, zonele de cuibărit și zonele de adăpost. Vizitatorii bine intenționați, dar intruzivi, pot determina părinții să fugă, lăsând puii vulnerabili în fața elementelor sau a prădătorilor. Rămâneți pe traseele desemnate ori de câte ori este posibil.

Lăsați în pace animalele „orfane” sau bolnave. Animalele tinere care apar singure au, de obicei, părinți care așteaptă în apropiere.

HORROR! Le-a inghetat sangele in vene cand au vazut ce oaspete li s-a alaturat la picnic

Animalele de companie nu sunt permise pe majoritatea traseelor din parc. Animalele de companie sunt permise cu o lesă de 2 metri în parcări și în locurile de campare, dar nu pe trasee sau în zonele cu animale sălbatice. Vă rugăm să vă familiarizați și să respectați Politicile privind animalele de companie din Parcul Național Everglades.

Nu hrăniți animalele sălbatice. Pentru siguranța lor, precum și a dumneavoastră, animalele ar trebui să mănânce doar hrana lor naturală. Este periculos și ilegal să hrăniți sau să hărțuiți animalele sălbatice.

Mergeți cu grijă. Dacă alegeți să vă aventurați în sălbăticie, amintiți-vă că sunteți un oaspete în casele animalelor pe care le căutați. Evitați să deranjați habitatele sensibile, cum ar fi zonele umede fragile.
Împărtășiți experiența. Respectați-i pe ceilalți vizitatori ai parcului. Fiți conștienți de ceilalți observatori de animale sălbatice și evitați să le stricați inutil oportunitățile de observare a vieții sălbatice și plăcerea lor.
- NPS Everglade”, este mesajul NPS Everglade, preluat și postat de touronsofyellowstone, alături de fotografia cu tinerii care făceau poză cu aligatorul. 

 


Lorena a trecut prin momente aprige de gelozie, după ce Laurențiu i-a făcut complimente Catincăi și s-a apropiat de ea! Iată ce reacții s-au stârnit în Casa iubirii și ce decizie a luat Lorena! „Sunt multe lucruri care trebuie clarificate!”