Doi tineri din Suceava s-au dus la Kiev să vadă dacă este război: "Un sat întreg e fărâmat"

,
Cristi şi Samuel

Doi tineri din Suceava s-au dus la Kiev să vadă dacă este război

[Sursa foto: Captură video]

Doi tineri din judeţul Suceava au plecat în Ucraina să se convingă dacă este război.


In articol:

Doi tineri din Suceava au decis să meargă la Kiev, pentru a vedea cu ochii lor dacă este adevărat ce se întâmplă în Ucraina. Ce au descoperit în patru zile de aventură?

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 28 de război. Volodimir Zelenski trage un semnal de alarmă: „Aproximativ 100.000 de oameni fără hrană, fără apă, fără medicamente”

Doi tineri din Suceava s-au dus la Kiev să vadă dacă este război

Sceptici că asediul ruşilor e atât de violent, tinerii au decis să lase totul în urmă, s-au urcat în maşină şi au pornit la drum. 

Cristi administrează o cafenea în satul Iaslovăţ, lângă Suceava. Două săptămâni de voluntariat în Vama Siret i-au stârnit suspiciuni şi Cristi a decis că e timpul să vadă cu ochii lui cum arată războiul. Astfel, tânărul a decis să-l ia și pe prietenul lui frizer, Samuel.

Citeste si: Igor Bakun, un cunoscut dresor ucrainean, a fost ucis cu sânge rece de soldații ruși. Câinele său a refuzat să-l părăsească și a rămas să-i vegheze trupul

"Ne-am decis sâmbătă să mergem până în Ucraina să vedem care-i situaţia de acolo, dacă e chiar la fel de grav cum se spune la ştiri. 

Şi-au împachetat câteva haine, au făcut un plin, s-au asigurat că au paşapoartele la zi şi duşi au fost. Au condus opt ore până la Kiev. Am trecut de undeva de 40-50 de checkpoint-uri.

Erau oameni cu copii, cu câini pe care îi scoteau la plimbare, cu bicicletele cu care se plimbau, într-adevăr nu erau la fel de mulţi oameni precum ar fi trebuit să fie, dar erau oameni pe acolo.", a declarat Cristian Lipa, potrivit Observator News.

Însă, primele semne că războiul ar putea fi adevărat au apărut când au vrut să se cazeze. Ucrainenii nu se aşteptau la turişti în această perioadă şi totul e închis. Cei doi tineri au dormit în maşină, nemâncaţi. 

"Undeva pe la ora 10 s-a dat o rachetă undeva, s-a auzit o bubuitură foarte mare, au început sirenele să sune şi o mai sunat toată noaptea am auzit sirenele.", a mai adăugat Cristian Lipa.  

kiev

Cine sunt cei 2 tineri din Suceava care s-au dus în Kiev să vadă dacă e război. Au dormit în maşină, nemâncaţi.

[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: Vladimir Putin ar putea folosi arme biologice și chimice în războiul cu Ucraina! Joe Biden: „Este încolțit”

După ce s-au convins că este adevărat războiul. Cristi şi Samuel au decis să exploreze împrejurimile Kievului. 

"O început să se audă bombe, împuşcături, am dat cu maşina cu spatele între nişte copaci, într-o pădurice, am stat acolo ascunşi. Se bombardează! Uite sat fărâmat aici-şa. Un sat întreg e fărâmat aici. Uite aici maşini fărâmate, maşini fărâmate de bombe, o biserică fărâmată. Era totul distrus, în plus de asta când ne-a oprit soldatul la un checkpoint şi i-am dat paşapoartele o început să se bombardezele chiar lângă noi. Soldatul după ce a ajuns în şanţ ne-a făcut şi nouă semn, am fugit şi noi acolo, ne-am ascuns, am stat vreo zece minute acolo", a spus Cristian Lipa.

Cristi şi Samuel sunt de patru zile în Ucraina şi aventura continuă. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Băiatul de 13 ani, din Galați, dat dispărut a fost găsit

China duce trena Rusiei: Primul oficial chinez care sugerează că SUA se află în spatele sabotării Nord Stream (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Guvernul a prelungit compensarea cu 50 de bani pentru carburant. Nicolae Ciucă susține că efectele benefice deja se văd

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies