Dispar zahărul, făina și uleiul din magazine? Supermarketurile din România au luat o decizie radicală

,
Dispar zahărul, făina și uleiul din magazine? Supermarketurile din România au luat o decizie radicală

Ce se intampla cu produsele din magazine?

[Sursa foto: PixaBay]

Mai multe supermarketuri din România au luat o decizie neașteptată. Unele dintre cele mai folosite produse au început să dispară de pe rafturile din magazine sau să fie cumpărate în anumite cantități.


In articol:

Decizie neașteptată pentru români! Supermarketurile din România au început să raționalizeze anumite produse. Astfel, oamenii nu vor mai putea cumpăra anumite alimente în cantitățile dorite.

Dispar zahărul, făina și uleiul din magazine? Supermarketurile din România au luat o decizie radicală

Mai multe magazine din România au început să raționalizeze anumite produse. În supermarketurile Profi și Kaufland, clienții sunt anunțați că pot cumpăra de la 6 până la 20 de kilograme din această gamă de produse.

Dispar zahărul, făina și uleiul din magazine? Supermarketurile din România au luat o decizie radicală

Rationalizarea produselor

[Sursa foto: PixaBay]

Spre exemplu, la un supermarket din Sectorul 3 al Capitalei, clienții pot cumpăra doar două baxuri de ulei, pe același bon.

Specialiștii din domeniul alimentar îi îndeamnă pe români să stea liniștiți că nu urmează nicio criză. Însă, va crește prețul alimentelor.

În același timp, în magazinele Kaufland sunt postate mesajele următoare la raioanele cu alimente:

”Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și mesajul „Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”.

”E pandemie și oamenii trebuie să aibă ce mânca, de asta trebuie să se cumpere mai puține cantități. Mai vin și patronii de la magazinele din cartier care cumpără cantități mari și e o problemă asta, că ei vând la prețuri mari. De aceea s-a limitat cantitatea”, susține unul dintre angajații magazinului Kaufland.

În magazinele Profi sunt postate mesajele următoare:

”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

Citeste si: Câteva magazine din România au început să impună o limită de cumpărare la alimentele de bază pentru a evita achiziții făcute de teama unei crize alimentare

Oamenii nu trebuie să se panicheze

Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, susține că oamenii nu trebuie să se sperie, pentru că nu urmează o criză alimentară. Însă, prețurile alimentelor vor înregistra o creștere substanțială și există riscul ca micile afaceri să dispară de pe piață.

Dispar zahărul, făina și uleiul din magazine? Supermarketurile din România au luat o decizie radicală

Clientii vor cumpara limitat

[Sursa foto: PixaBay]

”Este foarte adevărat că ce e pe rețelele de socializare, ce se întâmplă în Anglia, conduce la cumpărături haotice. Nu mi se pare firesc ca unele magazine să ia măsuri pe cont propriu, cum sunt acele restricționări privind achiziția de produse alimentare. Instituțiile statului ar trebui să intervină. Nu e normal ca oamenii să facă asta, să se panicheze și să cumpere haotic. Faptul că se cumpără atât de mult, ca o soluție de moment, duce la o risipă alimentară. Produsele vor expira și vor fi aruncate. Nu cred că România va ajunge în situația în care să rămână fără alimente, pentru că noi avem resurse.

Dacă organizăm toți micii producători din țară, nu avem probleme privind resursele alimentare. Va fi o perioadă grea pentru că va crește prețul la alimente pe fondul pandemiei, secetei de anul trecut, scumpirilor la gaze și electricitate. Există riscul să se închidă o parte din afacerile mici, să scadă activitatea afacerilor mari pe fondul consumului scăzut”, susține Dragoș Frumosu.

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

 

Citește-ne pe

Citește și:

SPECIAL | Povestea Smarandei Brăescu, femeia fantastică a României

Câteva magazine din România au început să impună o limită de cumpărare la alimentele de bază pentru a evita achiziții făcute de teama unei crize alimentare

Începe nebunia - CDC-ul din SUA declară alertă. OMS se reunește de urgență, din cauza virusului variola maimuței

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ofertele săptămânii de la Lidl, Auchan și Kaufland! Produsele care fac furori săptămâna aceasta! Le găsești în toate magazinele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies