Din bucataria lumii! Saksuka, un preparat delicios din Israel

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 15 oct 2020, 22:30

Saksuka, o reteta simpla si gustoasa! Este un preparat traditional din Israel care cu siguranta va va incanta papilele gustative.

##VIDEO85659##Nu o sa petreceti prea mult in bucatarie! In mai putin de 20 min saksuka este gata! Cu putina indemanare si cu urmatoarele ingrediente veti da pe spate orice invitat la masa. Aveti nevoie de:

4 rosii mari
2 ardei grasi rosii
2 catei de usturoi
1 ceapa
1 lingura pasta de rosii
3-4 linguri ulei de masline
4 oua
300 gr de carnati
sare
piper
sos tomat iute
branza feta sau cascaval

Cand uleiul este incins, puteti incepe sa pregatiti Saksuka.

Puneti la prajit patru sau cinci carnati. Daca vreti sa fie si mai picant, puneti in tigaie si cateva felii de ardei iute. Acum, inabusiti usturoiul si carnatii cu rosii proaspete. Nu trebuie sa le taiati feliute, este de ajuns sa fie tocate in patru si sa le puneti in tigaie.

Lasati 10 minute tigaia pe foc, timp in care mestecati bine, pana cand sosul din compozitie scade considerabil.

Cat timp ingredientele sunt pe foc, bucatarul nsotru ne dezvaluie secretul acestei retete minunate. Lasati Saksuka pe foc pana ce albusul se intareste, iar galbenusul ramane moale. Inca un amanunt foarte important! Preparatul il puteti servi, dupa gust, cu branza rasa sau cascaval peste ouale fierbinti.

 

Citește și: Ce gest au făcut Mirabela Grădinaru și Nicușor Dan în vizita lor din Austria! Au încălcat aceștia protocolul?

Citește si: Noi imagini cu Mihaela Rădulescu la funeraliile iubitului său! Vedeta privește în gol și face un gest tulburător înainte de a intra în încăperea cu trupul neînsuflețit al lui Felix Baumgartner