Enterocolita dă mari bătăi de cap adulților, dar și copiilor, cu precădere, în sezonul cald. Antonia Ștefănescu, reporter Dimineața cu noi, a aflat de la medicul Cristiana Prefac mai multe informații despre această afecțiune, dar și cum se poate trata.
Ce determină apariția enterocolitei și cum se tratează
Medicul specialist în boli infecțioase, Cristiana Prefac, a dezvăluit care sunt cauzele care duc la instalarea enterocolitei, pentru Dimineața cu noi.
”Enterocolita este o boală infecțioasă, cel mai frecvent, dată de anumite virusuri, bacterii, fungi și, uneori, chiar de paraziți. Poate să afecteze toate grupele de vârstă, dar, cel mai frecvent, se află printre copiii de școală și grădiniță și în căminele și azilele de bătrâni”, a precizat specialistul.
De asemenea, medicul a mai dezvăluit și care sunt factorii care declanșează această boală, care, de cel mai multe ori, este infecțioasă.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
”Când vorbim despre mâncare, trebuie să mâncăm totul bine preparat termic, când vorbim de pește, crustacee, carne, să spălăm foarte bine fructele și legumele și, cel mai important, să ne spălăm bine pe mâini cu apă și săpun”, a mai spus medicul.
Boala se poate manifesta, în special la copiii mici, prin febră, greață, vărsături și diaree. Poate să evolueze sever și să se ajungă la gastroenterocolită, după cum a spus Cristiana Prefac, medic specialist în boli infecțioase.
În cazul în care copiii se confruntă cu această afecțiune, este important, la recomandarea medicului, să-i urmăriți îndeaproape dacă fac diaree, de asemenea, este necesar să aveți în casă săruri de rehidratare, pentru că în aceste momente micuții se deshidratează foarte mult.