Dicționar de vise: Cele mai comune vise pe care le au oamenii și semnificația din spatele lor

Autor: Bianca Vidoi

Cele mai comune vise pe care le au oamenii și semnificația din spatele lor

Sursa: Pexels.com

Oamenii au parte de vise în fiecare noapte, însă ne putem aminti doar 10% din ceea ce visăm pe parcursul orelor de somn.

Visele sunt adesea interpretate de români sub forma unor semne pe care Universul încearcă să ni le transmită în timp ce dormim, în timp ce specialiștii dezvăluie că visele sunt manifestări ale creierului, ce semnifică adesea situații ce ne produc o teamă sau un stres în viața de zi cu zi. Iată care sunt cele mai comune vise, dar și semnificația din spatele acestora.

Cele mai comune vise pe care le au oamenii și semnificația din spatele lor

Oamenii tind să viseze pe parcursul întregii nopți, însă în cazul în care visăm ceva până la miezul nopții și ne trezim, se întâmplă să nu ne aducem aminte ce anume am visat. Visele pe care ni le aducem aminte în cel mai detaliat mod posibil sunt cele pe care le avem spre dimineață, explică psihologul Ana Maria Ruşizan, potrivit adevarul.ro.

Există foarte multe vise pe care le experimentează mai multe persoane pe parcursul vieții, iar căzutul în gol face parte din această categorie.

Sigur vi s-a întâmplat să aveți un vis și să vă treziți speriat, cu inima bătând cu putere, deoarece la finalul visului ați căzut în gol, iar semnificația din spatele acestui vis are o legătură strânsă cu anxietatea. Este foarte posibil să ne aflăm într-o situație pe care să o simțim că ne scapă de sub control, ceea ce ne face neliniștiți, gândindu-ne la dezastrul ce ar putea să urmeze.

Un alt vis pe care oamenii îl au frecvent este legat cel în care sunt urmăriți de cineva, vis ce este legat tot de anxietatea vieții de zi cu zi pe care o avem. Visele în care murim nu aduc vești proaste în viețile oamenilor, ci acestea fac referire la un nou capitol al vieții. Oamenii ce visează că au decedat vor trece prin schimbări majore în viață, ceea ce face să aducă sfârșitul unui capitol și începerea altuia.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Trucul ciudat care te ajuta sa adormi in maxim 5 minute: ce este metoda 4-7-8

În cazul în care în visele voastre ați apărut fără haine în fața unui mare grup de oameni, atunci este timpul să vă gândiți la lecțiile pe care a încercat viața să vi le arate, deoarece

semnifică o lecție pe care trebuie să o învățați. Atunci când ne aducem aminte un vis în care zburăm, în realitate face referire la încrederea pe care o avem în propria persoană pentru a atinge obiectivele pe care le avem.

Este foarte important să nu ignorăm sub nicio formă visele legate de probleme de sănătate, deoarece acestea pot fi semnale de alarmă, mai ales dacă acestea se întâmplă în mod frecvent.

Ce înseamnă dacă visăm o persoană care a murit?

Un alt de vis pe care oamenii îl experimentează este cel în care apar persoane decedate, acțiune ce poate aduce foarte multă neliniște în viața persoanei ce visează un astfel de lucru, dar și confuzie. Este foarte posibil ca oamenii ce visează o persoană decedată să fie cuprinsă de vinovăție pentru ceea ce fac în viața lor.

Majoritatea interpretărilor despre visele în care apar persoane decedate este vorba despre vinovăție sau chiar dezamăgirea personală, dar și posibile pericole. Acestea sunt semnale de alarmă pentru oamenii ce au astfel de vise, fiind nevoiți să își pună viața în ordine și să aibă grijă la ceea ce se întâmplă în jurul lor. În cazul în care visăm o persoană decedată cu care am fost foarte apropiați, atunci acesta este un semn că suntem în punctul în care trebuie să fim, suntem împliniți cu noi înșine, iar evoluția noastră este în direcția bună, potrivit observatornews.ro.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!