Diana Șoșoacă, scandal la Matei Balș după incendiu! Cere demisia lui Arafat

,
Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă a mers la Spitalul Matei Balș după incendiu

Diana Șoșoacă a mers la Institutul "Matei Balș" după incendiul în care și-au pierdut viața 5 persoane.

Senatoarea Diana Șoșoacă este revoltată și cere demisia mai multor persoane pentru incendiul de la Matei Balș și, în special, a doctorului Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

„Nu plecăm de aici. Vă rog să chemați pe cineva (n.r. – din poliție). Dumneavoastră trebuie să respectați poporul român. Nu am de ce să sun, că eu nu am telefoane de la «Balș», nu sunt la birou să sun pe telefoanele speciale să vorbesc cu cineva de la «Balș».

«Balșul» nu e unitate militară, deci vă rog frumos în momentul ăsta să luați contact cu cineva să vină, oricine. Vă rog să îmi comunicați cine vine”, i-a spus Diana Șoșoacă unui angajat al Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Lucian Romanescu, a invitat-o la discuții pe senatoarea Șoșoacă.

„Este inacceptabil ceea ce se întâmplă, avem spitale care s-au transformat în crematorii. Avem un Guvern care nu face absolut nimic, s-a ocupat doar de masca lui Șoșoacă și dosarul meu medical. Pentru ce nu au luat atitudine? Avem un doctor, Streinu Cercel, care este mai preocupat de titulatura sa, iar pentru că este obligația mea în calitate de senator: toți parlamentarii să fie aici. Sunt foarte agitată, aveți cinci morți”, a spus Diana Șoșoacă la „Matei Balș”.

Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă

Ce a spus senatoarea Șoșoacă după discuțiile cu Poliția

„Am vorbit cu reprezentanți ai Poliției, se desfășoară o anchetă, evident că nu poți să te duci la locul de anchetă. Sunt chestiuni pe care le-am aflat, nu pot să le devoalez. Este obligatoriu să existe cel puțin o demisie și demisia principală este a domnului Arafat. Este deja al treilea eveniment care se petrece și dânsul nu cade niciodată, dacă mai pun și COLECTIV înseamnă că aveam 4. Domnul Raed Arafat se ocupă mai mult de cum să abuzeze poporul român decât cum să facă treaba”, a spus Diana Șoșoacă după discuțiile cu reprezentanții Poliției.

„Avem cinci morți, trei sunt carbonizați și cu arsuri interne. În acest moment îmi pun întrebarea, cum au ajuns să fie carbonizați?. (…) Cum să te carbonizezi de la o aerotermă, cum este posibil în secolul XXI să nu ai căldură într-un spital ca «Matei Balș». (…) Ce se întâmplă cu oxigenul în exces din acele saloane, pentru că avem reiterarea situației de la Piatra Neamț. Eu nu doresc să văd medici care să fie anchetați și trimiși în judecată și care să plătească pentru incompetența altor persoane”, a mai declarat senatoarea.

5 persoane au murit în urma incendiului de la Spitalul "Matei Balș" de vineri dimineață.

„Momentan nu este clar. Vin de la Matei Balş am văzut clădirea. Evident că a fost un  incendiu violent.(...) Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală(...) datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem. Aştept să văd rapoartele de control care s-au făcut, am cerut toate aceste rapoarte din ultimele 6 luni”,  a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Citeste si: Parlamentarul care cere demiterea lui Arafat: "Țara asta nu e a lui"

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum l-a sfidat Diana Șoșoacă pe Klaus Iohannis? Incredibil ce gest a făcut în fața președintelui: „SPP-ul a înlemnit!”

Guvernul va îngheța pensiile de serviciu pentru 5 categorii de pensionari

Cum l-a sfidat Diana Șoșoacă pe Klaus Iohannis? Incredibil ce gest a făcut în fața președintelui: „SPP-ul a înlemnit!”

Jens Stoltenberg, primele declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis ”Ne aflăm în cea mai mare criză de securitate”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies