Dezvelirea statuii Imparatului Traian naste controverse in randul cetatenilor. Tie iti place monumentul?

Dezvelirea statuii Imparatului Traian naste controverse in randul cetatenilor. Tie iti place monumentul?

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a participat duminica la dezvelirea statuii Imparatului Traian, amplasata de catre municipalitate pe treptele exterioare ale Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Statuia a fost realizata de catre sculptorul Vasile Gorduz la initiativa Primariei Capitalei, dar si recomandarea academicianului Razvan Theodorescu. Primarul general, Sorin Oprescu, a participat la ceremonia de dezvelire dupa ce si-a depus oficial candidatura in cursa pentru Primaria Capitalei.

Statuia il infatiseaza pe imparatul roman, Traian, cuceritorul Daciei, dezgolit, tinand in brate o lupoaica romana cu cap de balaur dacic. Municipalitatea a tinut sa precizeze ca monumentul face parte dintr-o operatiune ampla de amenajare a spatiilor publice, din cadrul programului "Calea Victoriei-traseu cultural".

Statuia lui Traian a nascut deja controverse. Directorul Muzeului National de Istorie, Ernest Tarnoveanu, a afirmat ca este "un cadou" de la Primarie, care "nu va sta multa vreme", acolo. "Unii o considera monstruoasa, altii, ridicola", a declarat directorul muzeului.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate