Dezvelirea statuii Imparatului Traian naste controverse in randul cetatenilor. Tie iti place monumentul?

,
Dezvelirea statuii Imparatului Traian naste controverse in randul cetatenilor. Tie iti place monumentul?

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a participat duminica la dezvelirea statuii Imparatului Traian, amplasata de catre municipalitate pe treptele exterioare ale Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Statuia a fost realizata de catre sculptorul Vasile Gorduz la initiativa Primariei Capitalei, dar si recomandarea academicianului Razvan Theodorescu. Primarul general, Sorin Oprescu, a participat la ceremonia de dezvelire dupa ce si-a depus oficial candidatura in cursa pentru Primaria Capitalei.

Statuia il infatiseaza pe imparatul roman, Traian, cuceritorul Daciei, dezgolit, tinand in brate o lupoaica romana cu cap de balaur dacic. Municipalitatea a tinut sa precizeze ca monumentul face parte dintr-o operatiune ampla de amenajare a spatiilor publice, din cadrul programului "Calea Victoriei-traseu cultural".

Statuia lui Traian a nascut deja controverse. Directorul Muzeului National de Istorie, Ernest Tarnoveanu, a afirmat ca este "un cadou" de la Primarie, care "nu va sta multa vreme", acolo. "Unii o considera monstruoasa, altii, ridicola", a declarat directorul muzeului.

 

Citește și:

Fișă medicală permis auto. Cum se obține și de unde trebuie s-o iei

Cum a murit sefa UPU Fetesti, infectata cu coronavirus, fara boli cronice? Medicul Mioara Neagu avea doar 48 de ani

Unde poți dona haine și îmbrăcăminte în București pentru oamenii nevoiași

Cum scapi de gândacii de bucătărie. 7 metode eficiente

Acte și documente necesare schimbării permisului auto în 2021


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies