DEZASTRU la simularea Bacalaureatului! Doar 24% dintre elevi au promovat la proba de matematica

DEZASTRU la simularea Bacalaureatului! Doar 24% dintre elevi au promovat la proba de matematica

Promovabilitatea la simularea examenelor nationale din Capitala a fost de 24% la proba de matematica si 59,09% la cea de limba romana de la bacalaureat, iar la evaluarea nationala, de 35% si, respectiv, 85%, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

La simularea evaluarii nationale, 70 de elevi au obtinut nota 10 la proba de limba si literatura romana, iar 21, la cea de matematica. Alti 1.781 de elevi au luat note cuprinse intre 9 si 9,99 la romana, iar 159, la matematica, conform datelor ISMB.

La simularea bacalaureatului, numarul notelor maxime a fost de aproximativ trei ori mai mic. Astfel, la proba de limba romana s-au inregistrat doar 27 de note de 10, iar la cea de matematica opt.

Numarul elevilor care au luat note intre 9 si 9,99 a fost de 721 la limba romana, respectiv 118 la matematica, potrivit sursei citate.

Citeste si: Horoscop 10 august 2020. Zodia care trebuie să ia o decizie grea. Atenție mărită azi - capital.ro

Prezenta la simularea examenelor nationale din Capitala a fost de 95% la evaluarea nationala si de 83,9% la bacalaureat, au precizat, saptamana trecuta, reprezentantii ISMB.

La simularea examenului de bacalaureat au participat 26.631 de elevi, iar la cea a evaluarii nationale, 24.029. Proba de limba si literatura romana a simularilor a avut loc in 30 ianuarie, iar cea de matematica, la 1 februarie.

Conducerea ISMB a precizat ca obiectivul prioritar la simulare a fost o prezenta mare, si nu rezultatele, acesta fiind considerat ca realizat pentru aceasta sesiune.

Notele de la simulare vor fi trecute sau nu in catalog, in functie de optiunile comune ale parintilor, elevilor si profesorilor.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies