Devine OBLIGATORIU de la 1 octombrie. Raed Arafat a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe

,
Devine OBLIGATORIU de la 1 octombrie. Raed Arafat a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe

Se intampla de la 1 octombrie

[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre noile măsuri care se aplică pe teritoriul României în vederea combaterii pandemiei de coronavirus.


In articol:

Certificatul verde a devenit un document indispensabil pentru cetațenii României care vor să iasă la restaurant, la cinema, la pisicină și în alte spații publice. Raed Arafat a vorbit despre certificatul digital care se aplică în zonele în care rata de incidență este mai mare de 3 la mie.

Raed Arafat, despre obligativitatea certificatului verde

Șeful DSU a vorbit despre aplicabilitatea certificatului verde în mai multe localități din România. Acolo unde rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, cetățenii pot merge la restaurant, mall și nunți numai dacă prezintă certificatul COVID.

Devine OBLIGATORIU de la 1 octombrie. Raed Arafat a făcut anunțul. Toți românii trebuie să știe

Arafat, despre certificatul verde

[Sursa foto: Facebook]

Acesta a mai precizat că este simplu de verificat dacă persoana respectivă a trecut prin boală, a fost testată sau vaccinată, deoarece există o aplicație care poate citi codul QR.

”În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat  a vorbit și despre aplicația prin care se poate verifica ce status prezintă persoana respectivă, dacă a fost vaccinată, testată sau dacă a trecut prin boală.

”Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

,a mai transmis Raed Arafat.

Peste 350 de localități din România au rata de incidență de peste 3 la mia de locuitori.

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunțul: Vom avea nevoie de certificat verde și la mall. Unde trebuie să-l prezentăm

Certificatul verde devine obligatoriu de la 1 octombrie și la Vatican

De la 1 octombrie, pentru a putea intra în Vatican trebuie să prezentați certificatul verde. Totodată, Italia este prima țară din Europa care a impus obligativitatea certificatului verde pentru toți angajații.

Devine OBLIGATORIU de la 1 octombrie

Certificatul verde obligatoriu de la 1 octombrie la Vatican

[Sursa foto: Facebook]

”Începând cu 1 octombrie 2021 este permisă intrarea în Vatican exclusiv cu certificatul verde european sau cu un test COVID-19 negativ”, se arată în decizia luată de Comisia Pontifică pentru statul Vatican.

Citeste si: Se impune carantina de noapte în 9 localități din Ilfov. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Care sunt zonele vizate

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se impune carantina de noapte în 9 localități din Ilfov. Rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Care sunt zonele vizate

Franța restituie unei țări din vestul Africii 26 de comori regale. Piesele au fost furate în timpul jafului de la Palatul Abomey

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Raed Arafat a făcut anunțul: Vom avea nevoie de certificat verde și la mall. Unde trebuie să-l prezentăm

Ultima oră: Lista completă a RESTRICŢIILOR impuse în România! Va fi complet interzis!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies