Detaliul din Ordonanta Militara 10 care schimba tot, incepand de astazi! Între ce ore au voie romanii sa iasa din casa

Ordonanța Militară 10 din 27 aprilie. Ce măsuri au fost stabilite


In articol:

Școlile vor rămâne în continuare închise și se vor desfășura în regim online. Anul școlar se va termina la 12 iunie, așa cum a fost stabilit. Elevii din clasele terminale s-ar putea întoarce la școală din 2 iunie, timp de 10 zile. În această perioadă, vor efectua pregătiri pentru testele naționale și bacalaureat. Datele stabilite rămân aceleași.

Citeste si: Ordonanta militara 10: noi restrictii anuntate de Marcel Vela

Detaliul din Ordonanta Militara 10 care schimba tot

În ceea ce privește deplasarea celor cu vârste de peste 65 de ani, programul destinat acestora a fost modificat. Au fost stabilite două intervale noi de timp. Astfel, vârstnicii vor putea ieși din casă atât în primele ore ale dimineții, cât și seara: 07:00-11:00; 19:00-22:00. Aceste ore sunt valabile pentru: deplasarea în vederea asigurării de bunuri necesare; îngrijirea, insoțirea unui minor sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave, cu dizabilități; activitatea fizică personală, dar și nevoile animalelor de companie.

Citeste si: Prietenia lor e în pericol? Andreea Pirui și Ligi s-au certat din nou: "Nu îmi spui tu mie ce să zic!"

De altfel, cirulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani va fi permisă în afara acestui interval în mai multe situații de ordin medical sau profesional.

„Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință sau gospodărie și locurile de desfășurare a activităților profesionale. Totodată, pot să se deplaseze în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, inclusiv tratamentele oncologice planificate, dializă sau alte motive similare.”, a declarat Vela.

Citeste si: Horoscop 28 aprilie. O zodie este judecată pe nedrept

A fost prezentată și prelungirea unor zboruri care au fost deja anulate. Unele perioade au expirat sau urmează să expire. Astfel, din 28 aprilie, va fi prelungită anularea zborurilor cu  Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Regatul Unit, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franta și Germania.

O altă măsură adoptată îi privește pe angajații Poștei Române. Aceștia își vor continua activitatea și trimiterile vor fi predate destinatarului prin intermediul cutiei poștale. Vor fi păstrate toate măsurile de siguranță.

Citeste si: Ordonanța Militară 10: Circulația seniorilor, extinsă și suspendarea unor zboruri, prelungită

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate