Detaliile atentatului planuit la Targu Secuiesc! Procurorii au aflat totul, din interceptari

Bomba, formata din petarde, si numita codificat „pizza” urma sa fie detonata de la distanta exact in momentul in care avea loc parada militara de 1 Decembrie!

Mai multi membri ai gruparii „Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate” s-au adunat in judetul Covasna. Unii dintre ei erau monitorizati de SRI de ceva vreme, fiind considerati extremisti. Conform referatului procurorilor DIICOT, extremistii au fost interceptati ambiental vorbind despre montarea unei bombe chiar la parada de 1 Decembrie. Atunci au devenit foarte atenti ofiterii SRI care ii monitorizau.

Bomba care urma sa fie construita de suspect din mai multe petarde trebuia detonata de la distanta, cu ajutorul unui telefon mobil. Barbatul se gandise si la o varinta de rezerva. Procurorii spun ca barbatul a cumparat 400 de obiecte pirotehnice de la o firma din Timisoara. E vorba de petarde cu un continut ridicat de material exploziv. Acestea sunt interzise conform legii, si doar pirotehnistii autorizati au voie sa le detina.

Din cele 400 de petarde, cumparate in urma cu o luna, procurorii mai gasesc la perchezitii 195. Initial, anchetatorii l-au acuzat de nerespectarea regimului materiilor explozive. In locuinta suspectului, procurorii au descoperit si un dispozitiv de initiere si temporizare, care, spun ei, urma sa fie folosit la detonarea bombei. Asa ca l-au acuzat si de tentativa de actiuni impotriva ordinii constitutionale.

Suspectul este patronul unui poligon de airsoft si a unei firme de securitate din Targu Secuiesc. De asemenea, face parte din „Miscarea de Tineret 64 de Comitate”. O grupare de extrema dreapta care militeaza pentru refacerea Ungariei Mari si alipirea Ardealului la tara vecina.

Desi despre acest atentat au vorbit mai multe persoane, doar suspectul principal a fost arestat pentru 30 de zile. Ceilalti membri ai gruparii au acceptat sa dea declaratii legate de tentativa de montare a bombei.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate