Descoperire socanta la Cernobil! In reactor creste o forma de viata care se hraneste cu radiatii

In reactorul de la Cernobil s-a descoperit o ciuperca ciudata care creste si se hraneste cu radiatii. Ce spun oamenii de stiinta!


In articol:

La Cernobil, chiar in interiorul reactorului, o forma de viata creste si prospera hranindu-se cu radiatii.

O ciuperca ciudata a fost gasita crescand pe peretii reactorului de la Cernobal, inca din 1991. Oamenii de stiinta au fost extrem de uimiti, mai ales ca mediul respectiv este deosebit de bogat in radiatii.

Acum, ciuperca a fost găsită și în interiorul reactorului. Cercetătorii și-au dat în cele din urmă seama că nu este doar imună la radiațiile mortale, ci pare chiar atrasă de acestea.

După un deceniu de la prima descoperire, cercetătorii au efectuat teste și au constatat că în ciupercă se găsesc cantități mari de melanină, un pigment care mai poate fi găsit, între alte locuri, și în pielea oamenilor. Cei cu ten mai închis la culoare au de obicei în piele multă melanină, care absoarbe lumina și disipează radiația ultravioletă.

Citeste si: Este incendiu la Cernobal! Nivelul radiatiilor creste in timp ce flacarile parjolesc totul in cale

Citeste si: Informația momentului pentru angajații din România. Iohannis a promulgat legea. Se dau amenzi de 15.000 de lei - capital.ro

Citeste si: AU INGHETAT cand au vazut ce a NASCUT! "E mana DIAVOLULUI"

Dar în ciupercă se pare că absoarbe radiațiile și le convertește într-un fel de energie pentru creștere.

Într-un articol din 2008, Ekaterina Dadachova, pe atunci la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York, a notat că ciupercile atrase de radiații probabil că nu sunt primele exemple de acest fel. „Cantități mari de spori de ciuperci puternic melanizați au fost găsite în depozite din Cretacicul timpuriu, când au murit multe specii de plante și animale. Perioada este cea de <zero magnetic> traversată de Pământ, caracterizată de pierderea <scutului> împotriva radiațiilor cosmice”.

Prezența ciupercilor din reactorul de la Cernobîl poate indica existența unor locuri din cosmos – de care nu avem cunoștință – unde organismele pot trăi în medii abundente în radiații. (Fox News)

Citeste si: Obiect extrem de periculos de la Cernobil. Poate ucide un om de la o singura atingere

Citeste si: O catastrofă „Cernobîl” la centrala nucleară de la Cernavodă? Ce spun specialiștii

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies