Descoperire socanta: Cand a aparut primul caz de coronavirus in Europa. Primul pacient a fost diagnosticat cu pneumonie si nu a calatorit in China.

Un pacient diagnosticat cu pneumonie pe 27 decembrie, în apropiere de Paris, avea de fapt infecție cu coronavirus, a declarat medicul acestuia, relatează BBC News.


In articol:

Doctorul Yves Cohen a declarat presei franceze că o mostră prelevată de la pacient la acea dată a fost testată recent, iar rezultatele s-au dovedit a fi pozitive pentru coronavirus.

Pacientul, un bărbat de 50 de ani care s-a recuperat complet de atunci, nu are nici cea mai vagă idee de unde ar fi putut lua virusul, în condițiile în care nu a călătorit în niciuna din zonele care la acea dată erau afectate de infecție, respectiv în China.

Asta înseamnă că virusul ar fi ajuns în Franța cu o lună mai devreme decât s-a crezut inițial. Până acum, primele trei cazuri de infecție cu Covid-19 din Franța au fost raportate pe 24 ianuarie, dintre acestea două vizau persoane care călătoriseră în Wuhan, iar a treia era un membru al familiei unuia dintre cei doi.

Medicul, care este șeful direcției urgențe la spitalele Avicenne și Jean-Verdier din apropiere de Paris, a mai spus pentru postul francez BFMTV că a revizuit recent dosarele celor internați cu simptome de gripă în perioada decembrie-ianuarie, relateaza news.ro.

În total, a prelevat probe nazale de la 14 pacienți, iar dintre acestea un test a fost pozitiv. Pentru a se asigura că nu a fost vorba despre o greșeală, probele pacientului au mai fost testate de încă două ori, rezultatul fiind același-pozitiv pentru Covid-19.

Medicul a mai spus că a notificat Agenția Națională de Sănătate și le-a cerut colegilor să verifice testele recoltate la vremea respectivă.

Citeste si: I-a infectat la masa de Paste! Un cartier a intrat in carantina dupa ce s-au depistat 20 de imbolnaviri cu coronavirus

Citeste si: Boala de care nu ne temem, desi a luat 64 de vieti si a infectat 20.000 de romani. 119 cazuri noi confirmate intr-o saptamana

Citeste si: Ce se intampla cu virusul pe timpul verii? Un epidemiolog face precizari importante

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate