Declaratie SOC a lui Cristian Cioaca: "Nu sunt vinovat de crima, ci de faptul ca m-am casatorit cu Elodia"

Declaratie SOC a lui Cristian Cioaca: Nu sunt vinovat de crima, ci de faptul ca m-am casatorit cu Elodia

Fostul politist Cristian Cioaca, judecat pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, a spus, marti, la Tribunalul Arges, unde a avut loc un nou termen al procesului, ca nu este vinovat de crima, ci de faptul ca s-a casatorit cu Elodia, el sustinand ca nu beneficiaza de un proces corect.

"Nu sunt vinovat de crima, ci de faptul ca m-am casatorit cu ea. Nu consider ca beneficiez de un proces corect", le-a spus Cioaca magistratilor.

 

Magistratii au luat in discutie, la termenul de marti, si prelungirea arestarii preventive a lui Cioaca. Procurorul de sedinta, avocata familiei Ghinescu si avocatul care il reprezinta in calitate de curator pe minorul Patrick Cioaca au cerut pentru mentinerea masurii arestarii preventive, in timp ce avocatii politistului au solicitat revocarea arestarii si inlocuirea ei cu o masura preventiva. Cristian Cioaca a cerut, la randul sau, motivarea temeinica a unei eventuale decizii de prelungire a arestarii preventive.

 

La termenul din 4 martie, Cristian Cioaca a pledat nevinovat in fata instantei si a cerut magistratilor sa fie pus in libertate, spunand ca se va prezenta la fiecare termen al proceselor pe care le are, argumentand ca si pana in momentul arestarii sale preventive a fost la toate infatisarile sedintelor de judecata.

 

"Nu am faptuit crima, nu o sa aveti probleme cu mine, aveti in fata dumneavoastra mii de pagini dintr-un rechizitoriu intocmit pe baza unor presupuneri. in cinci ani ca ofiter de politie nu am gresit niciodata si daca ma veti elibera nu o sa aveti probleme cu mine. Mentinerea arestarii preventive este o incalcare a drepturilor constitutionale in conditiile in care nu exista probe care sa confirme acuzatiile", a declarat Cristian Cioaca in fata judecatorilor.

 

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioaca, a sustinut, la randul sau, ca nu exista indicii ca fostul politist este vinovat, urmele de sange gasite in zona plintelor de la parchet fiind, in opinia ei, material adeziv.

 

In 30 ianuarie, Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului instantei supreme pentru omor calificat si profanare de morminte, dupa mai bine de cinci ani de la disparitia sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

 

Procurorii arata in rechizitoriu ca in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".

 

Ulterior, Cioaca a transportat trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor.

 

"Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", noteaza procurorii in rechizitoriu.

 

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate