De ce trebuie neapărat să mergi la Lacul Scropoasa, dacă nu ai ajuns până acum

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 20 iul 2022, 14:00

Lacul Scropoasa este situat în Munții Bucegi

Sursa: unsplash.com

Lacul Scropoasa este unul dintre locurile pe care trebuie neapărat să le vizitați în România. Este situat fix în inima Munților Bucegi și vă garantăm că o să vă cucerească de la prima vedere.

Dacă până acum nu ați avut ocazia să vizitați Lacul Scropoasa sau dacă nu ați auzit de această minune a Dâmboviței, nu știți ce ați pierdut. Este, fără îndoială, unul dintre obiectivele turistice pe care nu aveți voie să le ratați. 

Lacul Scropoasa, o minune a naturii

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România are o mulțime de obiective turistice, care de-abia așteaptă să fie vizitate și admirate.

Printre aceste minunății ale naturii se numără și Lacul Scropoasa, situat în Munții Bucegi. 

Mai exact, acest lac se află pe Valea Ialomiței, între Cheile Orzei și Cheile Zănoagei, la o altitudine de 1.197 metri. Cu o lungime de 2,5 kilometri și o adâncime de 15 metri, Lacul Scropoasa este un lac de baraj artificial, care a fost construit în 1929. 

Inițial, acest lac era folosit doar în scopuri hidroenergetice, pentru a alimenta hidrocentrala de la Dobrești.

Acum însă este și un lac de agrement. Lângă el se află și cabana Scropoasa. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ce face însă din Lacul Scropoasa un obiectiv turistic atât de spectaculos? Ei bine, culoarea apei o să vă dea impresia că vă aflați într-un loc de basm. Lacul nu este nici albastru, dar nici verde, ci o combinație superbă între aceste două culori.

În plus, lacul este înconjurat de stânci, pline de plante, care mai de care mai spectaculoase. Trebuie să știți totuși că ar fi bine să-l vizitați atunci când vremea este frumoasă, adică să nu fi plouat înainte. Doar așa îi veți putea admira adevărata frumusețe. 

Cum ajungeți la Lacul Scropoasa

Traseul care vă duce la minunatul Lac Scropoasa nu este unul dificil. Pornirea se face din comuna Moroieni, iar apoi veți merge prin munte, pe un drum marcat cu cruci albastre. 

Întregul traseu poate fi parcurs în aproximativ 3 ore și veți putea admira, pe rând, Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa, Cheile Orzei, dar și Cascada Şapte Izvoare. 

În plus, dacă vă place să vă plimbați prin natură, obiectivele turistice nu se încheie aici. Odată ajunși la Lacul Scropoasa, puteți vizita și Padina, cabanele Bolboci și Zănoaga, dar și Peștera Ialomiței, Mănăstirea Peștera și Schitul Cocora. 

Înainte de a face o astfel de drumeție prin inima Munților Bucegi, asigurați-vă că v-ați echipat corespunzător. Încălțămintea trebuie să fie una potrivită pentru drumurile montane. Așadar, bocancii sunt cei mai potriviți, pentru a vă feri de eventualele accidentări, atunci când veți călca pe pietre și pe stânci. 

În plus, pentru că traseul durează câteva ore, veți avea nevoie de apă și de mâncare.

Puteți chiar să faceți un picnic în mijlocul naturii, departe de gălăgia și de poluarea orașelor.