De ce se pune grau la incoltit de Sfantul Andrei: ce inseamna daca graul creste verde si des, ca in poza! Putina lume stie

De Sfantul Andrei obiceiul spune ca fiecare membru al familiei trebuie sa isi puna grau la incoltit intr-un vas.

Traditia este respectata de multi romani, insa putini se stiu de ce se pune graul la incoltit de Sfantul Andrei.

De ce se pune graul la incoltit de Sfantul Andrei

Explicatia este una simpla. In credinta crestina, graul este un simbol aparte. Astfel, bobul abia incoltit este simbolul dumnezeiesc al vietii, simbol pe care credinciosii il poarta in suflet pana la cea de pe urma suflare.

Graul isi face aparitia si la plecarea din aceasta lume, din el se face coliva inchinata in cinstea celor decedati. Astfel, in credinta crestina, graul deschide si inchide cercul vietii.

Ce inseamna graul pus la incoltit de Sfantul Andrei

Tot potrivit credintei populare, felul in care creste graul in vasul in care a fost pus poate da indicatii clare referitor la felul in care va fi urmatorul an.

Citeste si: Prognoza meteo ANM! Canciula lovește România în weekend! Zonele din țară transformate în cuptor - capital.ro

Astfel, un grau verde, des si viguros este semn de belsug si indestulare: urmeaza un an excelent, cu impliniri importante si buna stare.

De partea cealalta, un grau crescut rar, firav si de culoare verde pal - galbui anunta un an greu, plin de necazuri si suparari.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies